Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Милијаш: Победа је императив у Шапцу

Црвену звезду у суботу од 16 часова очекује нови изазов у Суперлиги Србије, ривал у 25. колу је Мачва у Шапцу а помоћни тренер и бивши играч нашег клуба, Ненад Милијаш најављује да су обавезе нашег клуба исте.

– После дербија и нерешеног резултата код куће, гостујемо Мачви, где до сада нисмо лако долазили до победе. Сигурни смо да неће бити лака ни ова утакмица. Мачва јесте тренутно на последњој позицији, али сигурно да и они имају неке своје циљеве које ће покушати да остваре јер се боре за опстанак. Императив је победа и даћемо максимум за тријумф. Не знамо у каквом је стању терен, чули смо да није савршен, то ће нам представљати проблем, али опет знамо шта је Црвена звезда и ми идемо на победу какви год били услови. Што се тиче здравственог билтена, Вулић има проблем са скочним зблогом, Боаћи се повредио још на дербију, имамо још неких малих проблема, видећемо данас на тренингу ко ће бити у постави, а сви ће видети сутра како ћемо изгледати на терену – истакао је Милијаш.

Меч са Мачвом биће сличан као и онај у Инђији.

– Већ смо одиграли сличне мечеве са Мачвом. Не толико давно су имали истог тренера као и сада, испали смо из купа у Шапцу, доста неочекивано. Свесни смо тежине и нећемо лагано ући у утакмицу. Јесте терен исти и нама и њима, не тражим алиби, такво је време у ово доба године. Знамо начин на који треба да уђемо у меч, покушаћемо да исправимо неке грешке из меча са Инђијом, а са друге стране очекујемо сличан меч као против Инђије.

Осврнуо се некадашњи капитен и на повратак Бранка Јовичића.

– Бранко је са нама, био је на клупи на последњим утакмицама. Сигурно је да његов однос на тренингу и у сваличионици помаже играчима, посебно на терену. Екипа око њега постаје агресивнија, он то доноси својим понашањем, а ја му желим да што пре почне меч и врати се на терен.

Асистент у стручном штабу истиче да је Звездин дрес довољна мотивација свим играчима.

– Из свог примера, морам да кажем да је мотивација довољна када се обуче дрес Црвене звезде. Не волим да причам о мотивацији играчима који дођу у наш клуб, јер су грб и дрес довољан мотив. Такође, Станковић показује својим односом како треба да се опходе према томе. Битно је да улазимо у утакмице концентрисано од првог минута и да одиграмо на резултат. То ћемо покушати и у Шапцу и верујем у успех – подвукао је Ненад Милијаш.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама