Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Други противник у дуплом програму – Макаби

Кошаркаши Црвене звезде мтс након утакмице у Истанбулу у којој су били надомак велике победе, већ у четвртак поподне одрадиће први тренинг пред други меч дуплог програма и утакмицу са Макабијем (петак Штарк Арена 19х).

Пред црвено-белима је тежак задатак. Листи повређених, на којој су Добрић и Џенкинс придружио се Марко Јагодић Куриџа који је повредио скочни зглоб на утакмици са Фенербахчеом.

Први меч са Макабијем, који је ове године једно од најпријатнијих изненађења ЕЛ и кандидат за Фајнал Фор у Келну, одлучен је тек након продужетка, и то након шута за победу који је имала Црвена звезда.

Меч са Макабијем биће и још једна прилика да КК Црвена звезда обележи велики јубилеј 75. рођендан, али у првом плану биће покушај да црвено-бели освоје нове бодове у најјачем европском клупском такмичењу:

– Види се да је Макаби у добром тренутку, имају свој начин игре, изузетно су агресивни, играју тврдо слично ЕФЕС-у са пуно бекова који имају слободу у игри. Јасно је да је то екипа прављена за висок пласман и циљ им је Ф4. Биће то занимљив дуел, наша публика ће видети и једну будућу звезду сина нашег некадашњег играча Авдије.И ми имамо наше циљеве и адуте, и очекујем добру утакмицу у петак у Арени – рекао је тренер црвено-белих Драган Шакота.

Дејан Давидовац:
– Очекујемо још једну тешку утакмицу, и ко год да је противник, када је дупли програм, друга утакмица је врло специфична и посебно тешка. Макаби ове сезоне игра изванредно имају 19 победа и показали су да имају одличан тим који играју добро и без Тарика Блека и Каспија. Играју брзо, са пуно скокова, постижу пуно поена из транзиције. У среду су победили екипу Ефеса и у Београд стижу са пуно самопоуздања. Неће нам бити лако, имамо и неколико играча који су повређени а значе пуно за нашу игру, али без обзира на све речено, желимо да одиграмод обру утакмицу и дођемо до победе – рекао је Давидовац.

Утакмица Црвена звезда мтс – Макаби ФОX игра се у петак од 19 часова, карте за овај меч пуштене су у продају у уторак по стандардним евролигашким ценама.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама