Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezdina kanonada za korak do polufinala

Hokejaši Crvene zvezde pokazali su večeras da u četvrtfinalnom duelu protiv ekipe Jesenica ne bi trebalo da bude problema. Iako su Jeseničani ove sezone namučili naše hokejaše u dva meča, od kojih su u jednom i pobedili, večeras su izabranici Jovice Rusa ubacili u petu brzinu, slomili otpor gostiju  i zasluženo ostvarili ubedljivu pobedu, te ulepšali 75. rođendan sportskog društva Crvena zvezda.

SKHL Crvena zvezda – HD Hidria Jesenice 12:1 (4:1, 1:0, 7:0)

Prva trećina protekla je u dominaciji Zvezde i tandema Čegrincev – Brkušanin. Upravo ova dva igrača su bili strelci sa po dva pogotka, a zabeležili su i po dve asistencije. Prvo je Čegrincev u 4. minuti, na asistenciju Brkušanin – Podunavac, doveo crveno-bele u vodstvo od 1:0, da bi u 6. minuti Brkušanin, na asistenciju Čegrincev – Podunavac, povisio na 2:0. Gosti s početka 13. minuta, preko Rauh Bruna dolaze do 2:1, ali onda opet na scenu stupaju Čegrincev i Brkušanin. Prvo je kapiten Brkušanin u 17. minuti doneo Zvezdinim oklopnicima vodstvo od 3:1 (asistencija Konkov – Čegrincev), da bi Rus Čegrincev u poslednjoj minuti ovog perioda uz asustenciju Brkušanina povisio na 4:1.

U drugoj trećini videli smo samo jedan pogodak, a autor istog bio je Novaković uz asistenciju Konkov – Čegrincev. Bilo je to 5:1 i tim rezultatom se ušlo u poslednji period igre, a Zvezdin trener je izvršio izmenu na golu, pa je poslednji period umesto Rankovića branio Mitić.

Poslednji period kreće ranim golom Sabadoša (6:1) kome je lepo asistirao Cvik, a goleadu je nastavio svojim drugim golom Novaković (asustencija Podunavac) za visokih 7:1. Nakon tri asistencije u listu strelaca (8:1) upisao se i Podunavac (52. minut), a asistirali su mu, ko drugi do tandem, Čegrincev – Brkušanin. U 56. minuti pak u mrežu gostiju za 9:1 smešta Dragović (asistencija Mlađenović – Daniel), a isti igrač svojim drugom pogotkom donosi novu najveću prednost crveno-belima od 10:1. Ovaj put mu je asistirao dvojac Daniel – Anđelković. Svoj prvenac u Zvezdinom dresu (58. minut) postiže novajlija Konkov (asistencija Čegrincev) za 11:1, a Sabadoš svojim drugim pogotkom (asistencija Cvik – Kasicki) postiže konačnih 12:1.

Sledeći meč ove dve ekipe igra se u Jesenicama 7. marta, i ukoliko crveno-beli pobede ići će najverovatnije na megdan ekipi Triglava koja je u prbom susretu bila bolja od ekipe Celja.

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama