Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize Fudbal/Omladinski pogon

Omladinci ispali iz Lige šampiona

Završili su naši omladinci evropsku odiseju u današnjem meču protiv danskog Midtjilanda. Imali su fudbaleri Crvene zvezde više izglednih prilika, ali su gosti, one retke šanse, uspeli da pretvore u golove i ostvare trijumf u osmini finala Lige šampiona za mlade.

Crvena zvezda – Midtjiland 0:3 (0:1)

Stadion: FK Voždovac.

Gledalaca: 2291.

Sudija: Faruđa Kan (Malta).

Strelci: Madsen u 43. minutu (iz jedanaesterca) i Sorensen u 66. i 74. minutu.

Crvena zvezda: Katić, Mitrović, Blagojević, Matić, Lukić, Savić, Babić, Novaković (od 67. Miletić), Burmaz (od 84. Lazetić), Piplica (od 46. Njamculović), Radulović (od 77. Bačanin).

Rezerve: Guteša, Pešović, Pisar, Miletić, Bačanin, Njamculović, Lazetić.

Midtjiland: Torsen, Jensen, Anker, O. Sorensen, Hansen (od 90. Hejzelberg), Simsir (od 84. Fraulo), N. Madsen, Andersen (od 90. H. Sorensen), Enuadika, Lind (od 77. Lund), Martis.

Rezerve: S. Madsen, Lund, Kristensen, Fraulo, H. Sorensen, Hejzelberg, Bilitaj.

Žuti kartoni: Lukić (Crvena zvezda), Anker (Midtjiland)

Uprkos tome što je strateg naših talenata Slavoljub Đorđević imao problem sa povređenim igračima, za meč sa danskim šampionom jedino nije mogao da računa na štopera Mirka Milikića koji se razboleo. Mesto u startnoj postavi dobio je Nikola Savić, momak koji se konačno u potpunosti oporavio i koji je odlično odigrao protiv Šerifa.

Strasti su se uzburkale u 10. minutu kada se Burmaz posle centaršuta Blagojevića lucidno oslobodio čuvara i šutirao iz okreta, ali preko gola. Pokušao je naš kapiten i u 17. minutu posle prodora Novakovića. Ponovo je šutirao bez oklevanja, ali je Torsen bio na mestu. Imao je Babić u 34. minutu izglednu priliku da proigra Piplicu koji je utrčavao, ali se ipak odlučio za potez više, pa je lopta završila u gol-autu. Ispravio je grepku Babić dva minuta kasnije kada je ubacio loptu Burmazu u peterac, međutim Anker u poslednjem trenutku interveniše ispred raspoloženog napadača našeg tima.

Iako su tokom čitavog prvog poluvremena naši biseri dominirali, na odmor su otišli sa golom zaostatka. Nepropisno je Lukić zaustavio Simsira u 43. minutu, a sudija sa Malte je pokazao na belu tačku. Hladnokrvan izvođač bio je Madsen i doveo do prednosti goste iz Danske.

Već u 47. minutu je Burmaz mogao da poravna rezultat. Dobio je loptu u prostor, trčali su on i Envadike ka njoj, ali je defanzivac gostiju imao bolju poziciju i uspeo da interveniše. Burmaz je definitivno bio najzapaženiji fudbaler našeg tima u ovom meču, a to je pokazao i u 55. minutu kada je ispratio odličan pas Novakovića i šutirao iskosa sa leve strane, ali pored stative.

Ponovo su Danci praktično iz jedine prilike uspeli da postignu gol. Izašao je Sorensen posle dobre akcije danskog tima pred Katića, poslao loptu u dalji ugao i odvstručio prednost gostiju. Vrlo sumnjiva situacija bila je u 70. minutu kada je Mitrović zaustavljen rukama od strane Jensena, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Bila je to potpuna ofanziva crveno-belih bisera, pa je i Babić u 73. minutu posle dobrog prodora pokušao da matira Torsena, međutim, njegov udarac otišao je pored gola. Ponovo su Danci to uspeli da iskoriste, pa je Sorensen i u 73. minutu uspeo da matira Katića i otkloni dilemu oko rezultata.

Lopta nije htela u mrežu gostiju ni u 83. minutu kada je Babić pogodio stativu. Nisu odustajali naši biseri, pa su pokušavali i preko Njamculovića, Bačanina i Blagojevića, ali rezultat se nije menjao.

Bez obzira na rezultat današnjeg meča, omladinci Crvene zvezde su imali i više nego uspešno učešće u Ligi šampiona za mlade i pokazali da naš klub ne mora da brine za budućnost.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama