Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе Фудбал/Омладински погон

Омладинци испали из Лиге шампиона

Завршили су наши омладинци европску одисеју у данашњем мечу против данског Мидтјиланда. Имали су фудбалери Црвене звезде више изгледних прилика, али су гости, оне ретке шансе, успели да претворе у голове и остваре тријумф у осмини финала Лиге шампиона за младе.

Црвена звезда – Мидтјиланд 0:3 (0:1)

Стадион: ФК Вождовац.

Гледалаца: 2291.

Судија: Фаруђа Кан (Малта).

Стрелци: Мадсен у 43. минуту (из једанаестерца) и Соренсен у 66. и 74. минуту.

Црвена звезда: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, Лукић, Савић, Бабић, Новаковић (од 67. Милетић), Бурмаз (од 84. Лазетић), Пиплица (од 46. Њамцуловић), Радуловић (од 77. Бачанин).

Резерве: Гутеша, Пешовић, Писар, Милетић, Бачанин, Њамцуловић, Лазетић.

Мидтјиланд: Торсен, Јенсен, Анкер, О. Соренсен, Хансен (од 90. Хејзелберг), Симсир (од 84. Фрауло), Н. Мадсен, Андерсен (од 90. Х. Соренсен), Енуадика, Линд (од 77. Лунд), Мартис.

Резерве: С. Мадсен, Лунд, Кристенсен, Фрауло, Х. Соренсен, Хејзелберг, Билитај.

Жути картони: Лукић (Црвена звезда), Анкер (Мидтјиланд)

Упркос томе што је стратег наших талената Славољуб Ђорђевић имао проблем са повређеним играчима, за меч са данским шампионом једино није могао да рачуна на штопера Мирка Миликића који се разболео. Место у стартној постави добио је Никола Савић, момак који се коначно у потпуности опоравио и који је одлично одиграо против Шерифа.

Страсти су се узбуркале у 10. минуту када се Бурмаз после центаршута Благојевића луцидно ослободио чувара и шутирао из окрета, али преко гола. Покушао је наш капитен и у 17. минуту после продора Новаковића. Поново је шутирао без оклевања, али је Торсен био на месту. Имао је Бабић у 34. минуту изгледну прилику да проигра Пиплицу који је утрчавао, али се ипак одлучио за потез више, па је лопта завршила у гол-ауту. Исправио је грепку Бабић два минута касније када је убацио лопту Бурмазу у петерац, међутим Анкер у последњем тренутку интервенише испред расположеног нападача нашег тима.

Иако су током читавог првог полувремена наши бисери доминирали, на одмор су отишли са голом заостатка. Непрописно је Лукић зауставио Симсира у 43. минуту, а судија са Малте је показао на белу тачку. Хладнокрван извођач био је Мадсен и довео до предности госте из Данске.

Већ у 47. минуту је Бурмаз могао да поравна резултат. Добио је лопту у простор, трчали су он и Енвадике ка њој, али је дефанзивац гостију имао бољу позицију и успео да интервенише. Бурмаз је дефинитивно био најзапаженији фудбалер нашег тима у овом мечу, а то је показао и у 55. минуту када је испратио одличан пас Новаковића и шутирао искоса са леве стране, али поред стативе.

Поново су Данци практично из једине прилике успели да постигну гол. Изашао је Соренсен после добре акције данског тима пред Катића, послао лопту у даљи угао и одвстручио предност гостију. Врло сумњива ситуација била је у 70. минуту када је Митровић заустављен рукама од стране Јенсена, али судија није показао на белу тачку. Била је то потпуна офанзива црвено-белих бисера, па је и Бабић у 73. минуту после доброг продора покушао да матира Торсена, међутим, његов ударац отишао је поред гола. Поново су Данци то успели да искористе, па је Соренсен и у 73. минуту успео да матира Катића и отклони дилему око резултата.

Лопта није хтела у мрежу гостију ни у 83. минуту када је Бабић погодио стативу. Нису одустајали наши бисери, па су покушавали и преко Њамцуловића, Бачанина и Благојевића, али резултат се није мењао.

Без обзира на резултат данашњег меча, омладинци Црвене звезде су имали и више него успешно учешће у Лиги шампиона за младе и показали да наш клуб не мора да брине за будућност.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама