Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Звезда отпутовала на мегдан Фенербахчеу

Кошаркаши Црвене звезде мтс допутовали су у уторак у Истанбул где их у среду (18.45) очекује меч 27.кола Евролиге са Фенербахчеом.

Црвено-бели су остварили у недељу изузетно важну победу у АБА лиги, а након убедљиве представе против Олимпије Цедевите, сада се окрећу обавезама у Еврлиги, где их очекује нови „дупли програм“.

У првом мечу у Београду, Црвена звезда је славила у утакмици 2.кола овогодишње Евролиге резултатом 68:56.

Црвено-бели су у понедељак увече тренирали у хали „Александар Николић“ и почели припреме за меч са Фенербахчеом, дан након врло важне утакмице и победе над екипом Олимпија Цедевите.

Додатни хендикеп за црвено-беле представља и чињеница да због повреда у Турску нису отпутовали Огњен Добрић и Чарлс Џенкинс.

Тренер Драган Шакота:
– Играмо са екипама које желе висок пласман и те утакмице сигурно неће бити лаке. Не бих улазио у то зашто је Фенербахче ушао у серију која их тренутно одваја од високог пласмана. Гледао сам их све утакмице ове године. Технички имају све. Играмо са екипом која можда по пласману не оправдава ту улогу, али за мене је Фенербахче од почетка један од фаворита за трофеј – сматра Драган Шакота који ће због здравствених проблема остати у Београду, а екипу ће са клупе водити помоћници на челу са Андријом Гавриловићем.

Владимир Штимац почео је сезону у дресу Фенербахчеа, а током сезоне поново се вратио међу црвено-беле и свакако најбоље познаје тим који очекује екипу Црвене звезде у среду у Истанбулу:

– Мислим да тренутно стање на табели није њихово право лице, али враћају се и укључили су се у борбу за плеј-оф. Не можеш да идеш на такву екипу и таквог тренера, а да мислиш да нећеш бити максимално скаутиран, то је једна права ‘машинерија. Дефинитивно су фаворити против нас – рекао је Штимац и додао:

– Распоред нам никако не иде на руку. Већ трећу или четврту недељу имамо пет утакмица у 10 дана, али не смемо поразе да приписујемо умору, да се жалимо, већ треба да се ‘скупимо’ као екипа и да ‘копамо’ даље. Наравно да желимо да победимо сваку утакмицу, тако идемо и у Истанбул – рекао је Штимац.

Црвено-бели ће у уторак увече тренирати у “Фенербахче Арени” а већ у четвртак у преподневним часовима враћају се за Београд и почињу припреме за меч са Макабијем који је на програму у петак од 19 часова.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама