Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Poraz rukometaša i od Obilića

U 19.kolu prvenstva Srbije u rukometu, ARKUS lige, u „Šumicama“ Crvena zvezda je poražena od Obilića 27:29 (14:14).

Veoma bitna utakmica za Zvezdine rukometaše, u kojoj su imali prednost, zatim i napad za veoma bitan bod, ali ispustili su sve i dozvolili sebi poraz koji nisu smeli.

Zvezda je propustila šansu da izbegne plej-aut, koji će biti i više nego neizvestan ove sezone.

Debitovao je Aleksandar Stanojević, iskusni internacionalac i bivši reprezentativac, poslednje pojačanje Zvezde pred grčevitu borbu za opstanak.

Na terenu je bio ponovo i Ognjen Kajganić, Zvezdina bekovska linija je imala više utakmica nego cela ekipa Obilića, i delovalo je da to iskustvo može doneti prevagu. Upravo je Kajganić sa dva gola doneo prednost, Todorović i Utvić potvrdili (6:4), kapiten Rajičević nije iskoristio sedmerac, da bi Mandić i Aničić na drugoj strani kreirali seriju 5:0 za goste, koji su poveli 6:9 u 19.minutu, kada je usledio tajm-aut Zvezdine klupe. Nije to promenilo situaciju na parketu do finiša. Podrščić je doneo maksimalnih „plus 4“, Mandić ponovo pogodio za 11:14, a onda je Zvezda promenila „recept“ u napadu i spustila loptu na pivota. Usledila je serija Miloša Božovića za 14:14 na kraju prvog poluvremena.

Todorović i Utvić su produžili seriju na startu drugog dela do 16:14, Mandić i Jestrović odbili nalet crveno-belih, pa smo u narednih 10 minuta gledali gol za gol. Podraščić se pobrinuo da svom timu donese nova dva gola prednosti u 42.minutu, da bi Rajičević i Stanojević vratili meč u egal, (21:21). Crveno-beli su nakon pogotka Stanojevića sa sedam metara došli do gola prednosti (24:23) i imali igrača više u dva navrata u 52. i 54. minutu, i delovalo je da će prelomiti utakmicu. Ipak, bivši član Zvezde Nenad Mandić je sa tri gola doneo Obiliću 26:28, da bi Božović smanjio na manje od dva minuta do kraja. Zvezda je imala napad za izjednačenje, ali Kajganić nije reagovao kako je želeo, napad je propao, a Podraščić potvrdio pobedu gostiju, koja može biti vredna opstanka u eliti – 27:29.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Miloš Božović sa 8 golova, 5 je postigao Bogdan Utvić, po 4 kapiten Ivan Rajičević i novajlija Aleksandar Stanojević.

Zvezdu u narednom kolu očekuje gostovanje u Pančevu, lideru Dinamu. U poslednja dva kola crveno-beli će igrati sa direktnim konkurentima u borbi za opstanak, Kikindom u „Šumicama“ i gostovati u Zrenjaninu, Proleteru.

CRVENA ZVEZDA – OBILIĆ 27:29 (14:14)

Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 200. Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 12, Obilić 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 5(3), Obilić 3(2).

CRVENA ZVEZDA: Horvat 1, Lazić, Stanojević 4(3), Vuković, Gemaljević, Majes, Rajičević 4, Jelić, Kajganić 2, Tufegdžić, Utvić 5, Abramović, Erić, Božović 8, Todorović 3, Nikolić. Trener: Anton Bukilić

OBILIĆ: Radović, Dragović, Savić 2, Podraščić 7, Jovanović, Aničić 4, Jestrović 2, Teodorović 3(1), Dražić, Knežević 2, Mirić, Pavić, Dotlić, Mandić 7(1), Ivošević 2, Tasić. Trener: Daniel Petković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama