Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Пораз рукометаша и од Обилића

У 19.колу првенства Србије у рукомету, АРКУС лиге, у „Шумицама“ Црвена звезда је поражена од Обилића 27:29 (14:14).

Веома битна утакмица за Звездине рукометаше, у којој су имали предност, затим и напад за веома битан бод, али испустили су све и дозволили себи пораз који нису смели.

Звезда је пропустила шансу да избегне плеј-аут, који ће бити и више него неизвестан ове сезоне.

Дебитовао је Александар Станојевић, искусни интернационалац и бивши репрезентативац, последње појачање Звезде пред грчевиту борбу за опстанак.

На терену је био поново и Огњен Кајганић, Звездина бековска линија је имала више утакмица него цела екипа Обилића, и деловало је да то искуство може донети превагу. Управо је Кајганић са два гола донео предност, Тодоровић и Утвић потврдили (6:4), капитен Рајичевић није искористио седмерац, да би Мандић и Аничић на другој страни креирали серију 5:0 за госте, који су повели 6:9 у 19.минуту, када је уследио тајм-аут Звездине клупе. Није то променило ситуацију на паркету до финиша. Подршчић је донео максималних „плус 4“, Мандић поново погодио за 11:14, а онда је Звезда променила „рецепт“ у нападу и спустила лопту на пивота. Уследила је серија Милоша Божовића за 14:14 на крају првог полувремена.

Тодоровић и Утвић су продужили серију на старту другог дела до 16:14, Мандић и Јестровић одбили налет црвено-белих, па смо у наредних 10 минута гледали гол за гол. Подрашчић се побринуо да свом тиму донесе нова два гола предности у 42.минуту, да би Рајичевић и Станојевић вратили меч у егал, (21:21). Црвено-бели су након поготка Станојевића са седам метара дошли до гола предности (24:23) и имали играча више у два наврата у 52. и 54. минуту, и деловало је да ће преломити утакмицу. Ипак, бивши члан Звезде Ненад Мандић је са три гола донео Обилићу 26:28, да би Божовић смањио на мање од два минута до краја. Звезда је имала напад за изједначење, али Кајганић није реаговао како је желео, напад је пропао, а Подрашчић потврдио победу гостију, која може бити вредна опстанка у елити – 27:29.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Милош Божовић са 8 голова, 5 је постигао Богдан Утвић, по 4 капитен Иван Рајичевић и новајлија Александар Станојевић.

Звезду у наредном колу очекује гостовање у Панчеву, лидеру Динаму. У последња два кола црвено-бели ће играти са директним конкурентима у борби за опстанак, Кикиндом у „Шумицама“ и гостовати у Зрењанину, Пролетеру.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ОБИЛИЋ 27:29 (14:14)

Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 200. Судије: Марко Боричић и Дејан Марковић (Београд). Искључења: Црвена звезда 12, Обилић 8 минута. Седмерци: Црвена звезда 5(3), Обилић 3(2).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Хорват 1, Лазић, Станојевић 4(3), Вуковић, Гемаљевић, Мајес, Рајичевић 4, Јелић, Кајганић 2, Туфегџић, Утвић 5, Абрамовић, Ерић, Божовић 8, Тодоровић 3, Николић. Тренер: Антон Букилић

ОБИЛИЋ: Радовић, Драговић, Савић 2, Подрашчић 7, Јовановић, Аничић 4, Јестровић 2, Теодоровић 3(1), Дражић, Кнежевић 2, Мирић, Павић, Дотлић, Мандић 7(1), Ивошевић 2, Тасић. Тренер: Даниел Петковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама