Hokej Hokej/Izveštaji

Juniori Zvezde na korak od polufinala IHL-a

Marko Dragović (SKHL Crvena zvezda)

Iako je regularni deo juniorskog IHL takmičenja Crvena zvezda je završila na šestom mestu sa svega šest pobeda, svoje pravo lice izabranici Nikole Bere pokazali su u prvom četvrtfinalnom susretu protiv ekipe Bleda na Bledu.

Naime, skoro niko nije očekivao da će se Zvezda, koja je u poslednja dva meča ubedljivo poražena od ovog protivnika, vratiti u Beograd sa pobedom protiv Bleda i biti na korak od ulaska u polufinale. Ali Zvezdini juniori su pokazali karakter kada je bilo najpotrebnije i ostvarili su veliku pobedu.

HKMK Bled – SKHL Crvena zvezda 5:6 (0:1, 3:3, 2:2)

Zvezda je prvu trećinu rešila pogotkom već s početka 2. minuta igre. Matija Dinić je lepo asistirao Marku Dragoviću, a ovaj je smestio pak u mrežu za 0:1. Do kraja ovog perioda nije bilo promene rezultata, a odmah na početku druge trećine Vuk Kravljanac je na asistenciju Marka Mlađenovića doneo (za ovaj meč) kapitalnih 0:2. Bled za samo pola minute uspeva preko Marcela Mahkoveca da smanji na 1:2, Ali Marko Dragović nemilosrdno trese mrežu domaćina i vraća prednost od dva gola za crveno-bele (1:3). isti igrač u 33. minuti postiže svoj treći gol na utakmici (asistirao mu je Vdović Strahinja), pa na semaforu stoji ogromnih 1:4. Međutim, domaćin se tada budi i golovima Luke Stana i Marcela Mahkoveca smanjuje na 3:4 pred poslednji period igre. Ipak, crveno-beli oklopnici u poslednji period ulaze sa potpunom koncentracijom i željom da se iz Slovenije vrate kao pobednici, pa prvo golom Mateje Popovića dolaze do prednosti od 3:5, da bi svojim četvrtim golom Marko Dragović (asistencija Vdović Strahinja – Mateja Popović) Zvezda došla do nedostižnih 3:6. Sve što je Bled uspeo da uradi jeste da u poslednja dva minuta postigne dva gola preko Danila Koržiljetskog i Luke Stana, ali to nije bilo dovoljno da se u potpunosti vrate u meč.

Drgi meč ove dve ekipe igra se u četvrtak, 5. marta, u ledenoj hali Pionir sa početkom od 17 časova i 15 minuta.

2 Komentara

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama