Хокеј Хокеј/Извештаји

Јуниори Звезде на корак од полуфинала ИХЛ-а

Марко Драговић (СКХЛ Црвена звезда)

Иако је регуларни део јуниорског ИХЛ такмичења Црвена звезда је завршила на шестом месту са свега шест победа, своје право лице изабраници Николе Бере показали су у првом четвртфиналном сусрету против екипе Бледа на Бледу.

Наиме, скоро нико није очекивао да ће се Звезда, која је у последња два меча убедљиво поражена од овог противника, вратити у Београд са победом против Бледа и бити на корак од уласка у полуфинале. Али Звездини јуниори су показали карактер када је било најпотребније и остварили су велику победу.

ХКМК Блед – СКХЛ Црвена звезда 5:6 (0:1, 3:3, 2:2)

Звезда је прву трећину решила поготком већ с почетка 2. минута игре. Матија Динић је лепо асистирао Марку Драговићу, а овај је сместио пак у мрежу за 0:1. До краја овог периода није било промене резултата, а одмах на почетку друге трећине Вук Крављанац је на асистенцију Марка Млађеновића донео (за овај меч) капиталних 0:2. Блед за само пола минуте успева преко Марцела Махковеца да смањи на 1:2, Али Марко Драговић немилосрдно тресе мрежу домаћина и враћа предност од два гола за црвено-беле (1:3). исти играч у 33. минути постиже свој трећи гол на утакмици (асистирао му је Вдовић Страхиња), па на семафору стоји огромних 1:4. Међутим, домаћин се тада буди и головима Луке Стана и Марцела Махковеца смањује на 3:4 пред последњи период игре. Ипак, црвено-бели оклопници у последњи период улазе са потпуном концентрацијом и жељом да се из Словеније врате као победници, па прво голом Матеје Поповића долазе до предности од 3:5, да би својим четвртим голом Марко Драговић (асистенција Вдовић Страхиња – Матеја Поповић) Звезда дошла до недостижних 3:6. Све што је Блед успео да уради јесте да у последња два минута постигне два гола преко Данила Коржиљетског и Луке Стана, али то није било довољно да се у потпуности врате у меч.

Дрги меч ове две екипе игра се у четвртак, 5. марта, у леденој хали Пионир са почетком од 17 часова и 15 минута.

2 Коментарa

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама