Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Analiza: Večiti derbi – onakav kakav nismo želeli da gledamo

Večiti derbi baš onakav kakav nismo želeli i to po ko zna koji put. Nije bilo preterano lepih niti atraktivnih poteza, niti je bilo mnogo prilika.

Počela su oba tima oprezno, u blagom grču. Zvezda je u tih uvodnih 15-ak minuta imala inicijativu. Tek u 21. minutu viđena je prva šansa. Mladi Petrović potegao je sa 20 metara, nije bio loš šut, ali pravu opasnost trebalo je da predstavlja El Fardu Ben koji je utrčavao, međutim Stojković je bio siguran.

Onda sledi period u kom nijedan od timova ne prikazuje apsolutno ništa. Milunović i Jovančić davali su lopte igračima Partizana na našoj polovini i njih dvojica bili su zasigurno najgori pojedinci u prvih 45 minuta.

Boaći se povredio i u suzama napustio teren, a Deki se opredelio za njega iako je znao da je rovit. Utakmicu nastavlja Vukanović. Njemu pozicija špica nikako nije strana. U Napretku iz Kruševca je najviše i igrao u špicu. Igrao se 39. minut kada je viđena najveća prilika do tada. Bena blokira Asano, lopta se odbija do Gavrića koji je nekontrolisano šalje van terena. Gavrić i Rodić su neprestano napadali Partizan po levoj strani, što je davalo rezultate.

U prvih 25 minuta 2. poluvremena viđena je samo greška Petrovića koja je prouzrokovala šut Umara Sadika. Tužno je što se fudbal praktično nije ni igrao do 90. minuta. Kada su svi mislili da se utakmica prikrajčila, rezervista Mirko Ivanić je stigao do lopte pre Stojkovića i šutirao iz gotovo „mrtvog“ ugla, ali lopta je pogodila spoljni deo mreže. Možda bi bilo bolje da je ubacio.

Da rezimiramo sve sa nekim ocenama:

Borjan 7 – bez ikakvog posla, bez bilo kakve greške

Gobeljić 6,5 – bio je često sam, utrčavao u prazan prostor

Milunović 4,5 – kardinalne greške, dobio par vazdušnih duela

Degenek 6,5 – nekoliko dobrih defanzivnih poteza

Rodić 7 – igrao odlično s obzirom da je rovit, dobio žuti

Petrović 6,5 – imao šut u okvir, imao kardinalnu grešku početkom 2. poluvremena

Jovančić 5 – uz Milunovića najgori sinoć

Gavrić 7 – zadavao dosta problema odbrani Partizana

Nikolić 6,5 – pokrenuo Zvezdine kontre, siguran u pasu

Ben 7 – kad god je lopta bila kod njega bio je dobar napad

Vukanović 6 – dobro se ubacivao, slaba završnica

Ivanić / – igrao kratko

Boaći  6 – povredio se jako brzo

Pankov 6 – sasvim pristojno iskoristio vreme koje je dobio

Autor: O. Lečić/CZBG portal

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama