Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda deklasirala šampiona Srbije!

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pobedile su aktuelnog šampiona Srbije, Palilulu, sa ubedljivih 14:7, u drugom kolu Prvenstva Srbije.

Crveno-bele su i u ovom duelu bile bez Ivane Ćorović, Katarine Čegar i Jovane Pantović, ali su bez obzira na to sve dileme oko pitanja pobednika rešile u prvom poluvremenu, kada su vodile 8:2. Ekipa Dragane Ivković je bez problema održavala razliku do kraja meča i tako je stigla do drugog trijumfa u domaćem šampionatu.

Najefikasnija je bila Anja Mišković sa pet golova, dok je Marija Mijušković postigla tri, a Tijana Jakovljević i Andrea Gašić po dva. Tatjana Teodorović i Hristina Ilić su po jednom bile precizne, dok je na drugoj strani šest golova postigla bivša igračica Zvezde, Teodora Rudić.

– Samo bi čestitala mom timu na prikazanoj igri. Moramo da nastavimo dalje sa radom. Ovo je tek početak takmičenja i ima još mnogo da se igra. Bitno je da su sve igračice igrale i da su oba golmana branila – rekla je posle meča Dragana Ivković.

Palilula – Crvena zvezda 7:14 (1:2, 1:6, 3:4, 2:2)

Bazen Tašmajdan. Sudije: Rackov i Avramović. Isključenja: Palilula 10, Crvena zvezda 6.

PALILULA: Petrović, Ignjić, Plećaš. A. Milićević 1, Trmčić, Rudić 6, Gluščević, D. Milićević, Markov, Mandić, Miladinović, Andrejić, Dimitrijević, Nastić. Trener: Pešić.

CRVENA ZVEZDA: Lazić, Miljković, Koreni, Teodorović 1, Lujić, Milovanović, Mijušković 3, Šarac, Gašić 2, Ilić 1, Jakovljević 2, Karličić, Mišković 5. Trener: Ivković.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama