Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда декласирала шампиона Србије!

Ватерполисткиње Црвене звезде победиле су актуелног шампиона Србије, Палилулу, са убедљивих 14:7, у другом колу Првенства Србије.

Црвено-беле су и у овом дуелу биле без Иване Ћоровић, Катарине Чегар и Јоване Пантовић, али су без обзира на то све дилеме око питања победника решиле у првом полувремену, када су водиле 8:2. Екипа Драгане Ивковић је без проблема одржавала разлику до краја меча и тако је стигла до другог тријумфа у домаћем шампионату.

Најефикаснија је била Ања Мишковић са пет голова, док је Марија Мијушковић постигла три, а Тијана Јаковљевић и Андреа Гашић по два. Татјана Теодоровић и Христина Илић су по једном биле прецизне, док је на другој страни шест голова постигла бивша играчица Звезде, Теодора Рудић.

– Само би честитала мом тиму на приказаној игри. Морамо да наставимо даље са радом. Ово је тек почетак такмичења и има још много да се игра. Битно је да су све играчице играле и да су оба голмана бранилa – рекла је после меча Драгана Ивковић.

Палилула – Црвена звезда 7:14 (1:2, 1:6, 3:4, 2:2)

Базен Ташмајдан. Судије: Рацков и Аврамовић. Искључења: Палилула 10, Црвена звезда 6.

ПАЛИЛУЛА: Петровић, Игњић, Плећаш. А. Милићевић 1, Трмчић, Рудић 6, Глушчевић, Д. Милићевић, Марков, Мандић, Миладиновић, Андрејић, Димитријевић, Настић. Тренер: Пешић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Миљковић, Корени, Теодоровић 1, Лујић, Миловановић, Мијушковић 3, Шарац, Гашић 2, Илић 1, Јаковљевић 2, Карличић, Мишковић 5. Тренер: Ивковић.

Извор: СДЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама