Košarka Košarka/Najava utakmica

Crvena zvezda dočekuje Cedevita Olimpiju u izuzetno važnom meču

Košarkaše Crvene zvezde u nedelju očekuje izuzetno važna utakmica 20. kola ABA lige, protiv ekipe Olimpije Cedevite.

Meč u hali “Aleksandar Nikolić” igra se u 21 sat,a karte za ovaj meč koji će doneti odgovor na pitanje ko I sa koje pozicije bi mogao da se plasira u doigravanje, nalaze se u prodaji od srede u svim poslovnicama Tickets.rs.

Nedeljni meč je takođe od strane ABA lige proglašen i utakmicom visokog rizika, a klub podseća da je osim te činjenice i odgovornosti koju je tom prilikom i činom preuzela ABA liga jtd, našem klubu ublažena kazna vezana za organizaciju utakmice 18. kola ABA lige jtd.

Tako će ublaženom kaznom (novčana kazna ostaje ista) pristup Parteru 4, koji je prvobitno trebalo da bude zatvoren za gledaoce, sada biti otvoren, ali samo za decu do 16 godina i osobe ženskog pola.

Takođe, ulaz na ovu utakmicu slobodan je I za sve vlasnije Evroliga paketa KK Crvena zvezda u ovoj sezoni.

Rasored sedenja za vlasnike EL paketa je sledeći:

Vlasnici Evroliga paketa 400 SEVER – ulaze na tribinu B Hale Aleksandar Nikolić
Vlasnici Evroliga paketa 400 JUG – ulaze na tribinu A hale Aleksandar Nikolić
Vlasnici Evroliga paketa 200 LOŽA SEVER – ulaze na tribinu Parter 4

Ekipa je odmah po povratku iz Vitorije počela pripreme za ovaj vrlo važan meč, a trener Dragan Šakota neće imati na raspolaganju Ognjena Dobrića, dok je nastup Čarlsa Dženkinsa pod znakom pitanja:

“ Moramo da kažemo da je ovaj meč izuzetno važan za nas, I to na startu nedelje u kojoj nas ponovo očekuje dupli program u Evroligi. Međutim, ne samo što je prvi u nizu, već I uslov za neke stvari kasnije,meč sa Olimpijom Cedevitom je najvažniji. Svesni te činjenice moramo da uđemo u ovaj meč snažno, znajući koliko je važan ovaj meč. Igramo protiv direktnog protivnika za plasman u plej ofu i samo ta činjenica dovoljno govori” rekao je trener crveno-belih I pozvao navijače da dođu u nedelju u što većem broju u dvoranu i pruže podršku ekipi.

Kapiten Branko Lazić: “ Utakmica koja direktno odlučuje o plasmanu u plej of. Samo ovo da kažemo i verujem da svi mogu da shvate kolika je važnost ove utakmice. Nemamo pravo na grešku, moramo da odigramo izuzetno čvrsto,sa mnogo više energije borbe i verujem da time imamo veliku šansu da pobedimo. Pozivam i navijače da dođu u halu u nedelju uveče, i naše Zvezdaše koji će biti na fudbalskom derbiju I sve ostale, mnogo nam je važno da pred punim tribinama i podrškom odigramo ovu utamicu, a ostalo je na nama” rekao je Lazić.

Vladimir Štimac: “Mnogo važan meč. Nema nazad, samo pobeda dolazi u obzir, ali igramo protivekipe koaj imasvoj kvalitet. U odnosu na prvi meč bilo je promena i kod njih i kod nas. I pored odlaska Simonovića, imaju u napadu dosta opcija, tu su Blažič, Cirbes,Murić…dobra ekipa protiv koje moramo da se postavimo kao da igramo evroligašku u utakmicu u Beogradu što znači da moramo da odigramo mnogo čvršće, jače, energičnije nego neke utamice. Našim navijačima nemam šta da kažem. Uvek su uz nas i znaju da prepoznaju trenutak kada nam je važno da nam daju dodatnu snagu. Ovo je ta utakmica…” rekao je centar Crvene zvezde.

Dođite i pružite podršku crveno-belima u duelu koji je izuzetno važan, praktično presudan u trci za vrh ABA lige!

Meč Crvena zvezda mts – Cedevita Olimpija igra se u nedelju u hali “Aleksandar Nikolić”od 21 sat, kapije dvorane biće otvorene dva sata ranije.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama