Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Црвена звезда дочекује Цедевита Олимпију у изузетно важном мечу

Кошаркаше Црвене звезде у недељу очекује изузетно важна утакмица 20. кола АБА лиге, против екипе Олимпије Цедевите.

Меч у хали “Александар Николић” игра се у 21 сат,а карте за овај меч који ће донети одговор на питање ко И са које позиције би могао да се пласира у доигравање, налазе се у продаји од среде у свим пословницама Тицкетс.рс.

Недељни меч је такође од стране АБА лиге проглашен и утакмицом високог ризика, а клуб подсећа да је осим те чињенице и одговорности коју је том приликом и чином преузела АБА лига јтд, нашем клубу ублажена казна везана за организацију утакмице 18. кола АБА лиге јтд.

Тако ће ублаженом казном (новчана казна остаје иста) приступ Партеру 4, који је првобитно требало да буде затворен за гледаоце, сада бити отворен, али само за децу до 16 година и особе женског пола.

Такође, улаз на ову утакмицу слободан је И за све власније Евролига пакета КК Црвена звезда у овој сезони.

Расоред седења за власнике ЕЛ пакета је следећи:

Власници Евролига пакета 400 СЕВЕР – улазе на трибину Б Хале Александар Николић
Власници Евролига пакета 400 ЈУГ – улазе на трибину А хале Александар Николић
Власници Евролига пакета 200 ЛОЖА СЕВЕР – улазе на трибину Партер 4

Екипа је одмах по повратку из Виторије почела припреме за овај врло важан меч, а тренер Драган Шакота неће имати на располагању Огњена Добрића, док је наступ Чарлса Џенкинса под знаком питања:

“ Морамо да кажемо да је овај меч изузетно важан за нас, И то на старту недеље у којој нас поново очекује дупли програм у Евролиги. Међутим, не само што је први у низу, већ И услов за неке ствари касније,меч са Олимпијом Цедевитом је најважнији. Свесни те чињенице морамо да уђемо у овај меч снажно, знајући колико је важан овај меч. Играмо против директног противника за пласман у плеј офу и само та чињеница довољно говори” рекао је тренер црвено-белих И позвао навијаче да дођу у недељу у што већем броју у дворану и пруже подршку екипи.

Капитен Бранко Лазић: “ Утакмица која директно одлучује о пласману у плеј оф. Само ово да кажемо и верујем да сви могу да схвате колика је важност ове утакмице. Немамо право на грешку, морамо да одиграмо изузетно чврсто,са много више енергије борбе и верујем да тиме имамо велику шансу да победимо. Позивам и навијаче да дођу у халу у недељу увече, и наше Звездаше који ће бити на фудбалском дербију И све остале, много нам је важно да пред пуним трибинама и подршком одиграмо ову утамицу, а остало је на нама” рекао је Лазић.

Владимир Штимац: “Много важан меч. Нема назад, само победа долази у обзир, али играмо противекипе коај имасвој квалитет. У односу на први меч било је промена и код њих и код нас. И поред одласка Симоновића, имају у нападу доста опција, ту су Блажич, Цирбес,Мурић…добра екипа против које морамо да се поставимо као да играмо евролигашку у утакмицу у Београду што значи да морамо да одиграмо много чвршће, јаче, енергичније него неке утамице. Нашим навијачима немам шта да кажем. Увек су уз нас и знају да препознају тренутак када нам је важно да нам дају додатну снагу. Ово је та утакмица…” рекао је центар Црвене звезде.

Дођите и пружите подршку црвено-белима у дуелу који је изузетно важан, практично пресудан у трци за врх АБА лиге!

Меч Црвена звезда мтс – Цедевита Олимпија игра се у недељу у хали “Александар Николић”од 21 сат, капије дворане биће отворене два сата раније.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама