Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Vizuri prednost u Mini ligi

Odbojkašice Vizure su na domaćem terenu, u utakmici 2. kola Mini lige, postigle pobedu u susretu sa Crvenom zvezdom rezultatom 3:1 (25:22, 25:15, 23:25, 25:22).

Odbojkašice Crvene zvezde su do same završnice prvog seta bile bolja ekipa, ali im je na kraju ponestalo odlučnosti. Vizura je prednost od dva poena imala na samom početku seta i zatim je povela tek pri rezultatu 23:22, da bi Kocić i Pejičić u uzbudljivoj završnici osvojile poslednja dva poena za pobedu u prvom setu.

Ova, gotovo neočekivana prednost, je dala krila odbojkašicama Vizure koje su silovito zaigrale u drugom setu. Na 10:4 za domaće, Vladisavljev je uveo Simićevu i Ašonju, da bi na 15:7 vratio u igru Milu Đorđević i Taru Taubner. Zvezda do kraja ovog seta nije uspevala da pronađe način da se vrati u početni ritam i Vizura je povela sa 2:0.

U trećem setu je na mestu tehničara zaigrala Jovana Simić i svojom prepoznatljivom energijom, kao i mnogo puta do sada, vratila ekipu u život. Igračice Crvene zvezde su izgledale preporođene. Maksimalnu prednost su dostigle na rezultatu 20:13, a onda su se odbojkašice Vizure najavile preokret dobrim servisima Maleševićeve i blokovima Kocićeve. Na 24:22 za Zvezdu Vladisavljev je uveo Đorđević i Ašonju, koja je smečom donela svojoj ekipi pobednički set poen.

I u četvrtom je startovala postava iz prethodnog seta, sa Simićevom na mestu tehničara. Zaškripalo je na prijemu na samom početku, a i u odbrani je napravljeno par neočekivanih grešaka, pa je Vladisavljev na 6:1 za Vizuru umesto Vidojevićeve na primačkoj poziciji uveo Cvetkovićevu. Sabile su odbojkašice Zvezde svoje redove, Milunovičeva je iskusno savladavala protivnički, a Taubner i Delić su dobro postavljale svoj blok, i to je dovelo do izjednačenja na 12:12. Pri novom izjednačenju od 18:18, Vladisavljev je napravio svoju uobičajenu izmenu dijagonale tehničar-korektor i u igru uveo Đorđević i Ašonju. Posle problema naših devojaka na prijemu, protivnik je poveo sa 20:18. Nisu se odbojkašice Zvezde predavale, ali je Vizura parirala izvanrednom igrom u odbrani, u čemu je prednjačila libero Pejović. Manji broj grešaka u završnici je doneo prednost Vizuri, koja osvaja poslednji set rezultatom 25:22.

U trećem kolu Mini lige Crvena zvezda će se na svom terenu sastati sa Železničarem iz Lajkovca.

VIZURA – CRVENA ZVEZDA 3:1 (25:22, 25:15, 23:25, 25:22)

Beograd, dvorana: SC Vizura. Gledalaca: 100. Sudije: Aleksandar Petrović i Vladan Todorović.

VIZURA: Pavlović 11, Rodić 2, Malešević 2, Bukmirović (Libero), Sajić 1, Perović, Veselinović 5, Kocić 16, Pejičić 17, Pejović (Libero), Carić 12 Nisu igrale: Šućurović, Jovanović i Božić. Trener: Jovica Cvetković

CRVENA ZVEZDA: Taubner 25, Cvetković 1, Stanković (Libero), Stepanović (Libero), Jeković , Vidojević 7, Simić, Marković 6, Milunović 20, Đorđević 1, Ašonja 3, Delić 3, Vučićević 1. Nije igrala: Adžić Trener: Aleksandar Vladisavljev

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama