Fudbal Fudbal/Vesti

Nikolić: Uz naše navijače do pobede

Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera svakako je Veljko Nikolić. Nadareni veznjak koji se u prve tri utakmice u prolećnom delu prvenstva profilisao u glavnog kreatora tima Dejana Stankovića, optimista je pred večiti derbi koji je na programu u nedelju od 18 časova.

– Očekujem punu Marakanu i što više naših navijača, koji će nam kao i do sada biti 12. igrač. Oni mogu da nas vode do pobede. Što se utakmice tiče, biće borbeno, sa mnogo duela i trčanja, ali ako nastavimo sa onim što smo započeli i sve sa treninga prenesemo na teren, mislim da ćemo ostvariti željeni rezultat. Smatram da smo kvalitetniji od Partizana i da ćemo to i pokazati u nedelju.

U slučaju da Nikolić zaigra, biće jedan od najmlađih fudbalera na terenu.

– Naravno da imam želju da igram večiti derbi, ali još uvek ne znam da li ću početi meč. Bez obzira na to da li startovao ili ušao sa klupe, pristup će mi biti isti. Pružiću svoj maksimum na terenu i biću u funkciji tima. Verujem u sebe, ali najvažnije je da ostvarimo pozitivan rezultat i obradujemo naše navijače.

Upravo je Nikolićeva funkcija u timu Dejana Stankovića ta da razigrava saigrače, što fudbaleru rođenom 1999. godine veoma prija.

– Moja pozicija je „desetka“. Najviše volim da igram i delujem iza špica. Nije mi strano ni da igram defanzivnog veznog, ali mnogo bolje se osećam kad sam bliže golu. Zadovoljan sam partijama u prva tri meča u drugom delu sezonu. Ipak, siguran sam da mogu bolje i da ću ubrzo početi još više da dižem nivo svojih igara.

Prisetio se izdanak naše Omladinske škole dana kada je u juniorskim selekcijama igrao protiv Partizana.

– Uvek smo pobeđivali. Posebno mi je drag derbi iz 2016. godine kada smo pobedili Partizan 3:0 u omladinskoj konkurenciji. Tada su igrale mešane selekcije dečaka rođenih 1998. i 1999. godine, a ja sam bio dvostruki asistent i odigrao možda i najbolju utakmicu. Igrali su tu Račić, Terzić, Joveljić, Ilić i još mnogi. Zaista smo imali sjajnu ekipu – prisetio se juniorskih dana Nikolić.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama