Фудбал Фудбал/Вести

Николић: Уз наше навијаче до победе

Један од најталентованијих српских фудбалера свакако је Вељко Николић. Надарени везњак који се у прве три утакмице у пролећном делу првенства профилисао у главног креатора тима Дејана Станковића, оптимиста је пред вечити дерби који је на програму у недељу од 18 часова.

– Очекујем пуну Маракану и што више наших навијача, који ће нам као и до сада бити 12. играч. Они могу да нас воде до победе. Што се утакмице тиче, биће борбено, са много дуела и трчања, али ако наставимо са оним што смо започели и све са тренинга пренесемо на терен, мислим да ћемо остварити жељени резултат. Сматрам да смо квалитетнији од Партизана и да ћемо то и показати у недељу.

У случају да Николић заигра, биће један од најмлађих фудбалера на терену.

– Наравно да имам жељу да играм вечити дерби, али још увек не знам да ли ћу почети меч. Без обзира на то да ли стартовао или ушао са клупе, приступ ће ми бити исти. Пружићу свој максимум на терену и бићу у функцији тима. Верујем у себе, али најважније је да остваримо позитиван резултат и обрадујемо наше навијаче.

Управо је Николићева функција у тиму Дејана Станковића та да разиграва саиграче, што фудбалеру рођеном 1999. године веома прија.

– Моја позиција је „десетка“. Највише волим да играм и делујем иза шпица. Није ми страно ни да играм дефанзивног везног, али много боље се осећам кад сам ближе голу. Задовољан сам партијама у прва три меча у другом делу сезону. Ипак, сигуран сам да могу боље и да ћу убрзо почети још више да дижем ниво својих игара.

Присетио се изданак наше Омладинске школе дана када је у јуниорским селекцијама играо против Партизана.

– Увек смо побеђивали. Посебно ми је драг дерби из 2016. године када смо победили Партизан 3:0 у омладинској конкуренцији. Тада су играле мешане селекције дечака рођених 1998. и 1999. године, а ја сам био двоструки асистент и одиграо можда и најбољу утакмицу. Играли су ту Рачић, Терзић, Јовељић, Илић и још многи. Заиста смо имали сјајну екипу – присетио се јуниорских дана Николић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама