Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Nerešeno protiv Inđije

Crvena zvezda je u 23. kolu Superlige Srbije kao gost remizirala u Inđiji 1:1 (1:0) i tako prekinula seriju od sedam uzastopnih pobeda. Gol za naš tim postigao je El Fardu Ben u 75. minutu.
 

Inđija – Crvena zvezda 1:1 (1:0)

Stadion: Inđije.

Gledalaca: 3.500.

Sudija: Novica Anđelovski (Kačarevo).

Strelci: Krasić u 36. za Inđiju, Ben u 75. minutu za Crvenu zvezdu.

Žuti kartoni: Mihajlov, Jovanović, Vidić, Bastajić, Purtić, Čermelj, Dimitrov, Preković (Inđija), Pankov (Crvena zvezda).

Crveni karton: Čermelj (Inđija) u 85. minutu.

Inđija: Preković, Cucin, Mihajlov, Jovanović, Vidić, Čermelj, Purtić, Tomić (od 84. Milosavljev), Banjac (od 63. Dimitrov), Krasić, Bastajić (od 73. Janjić).

Rezerve: Knežević, Dimitrov, M. Ilić, Janjić, Pavlović, Rajevac, Milosavljev.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Babić, Rodić, Petrović, Vulić (od 46. Garsija), Ben, Nikolić, Gavrić (od 46. Pavkov), Vukanović.

Rezerve: Popović, Jovičić, Degenek, Pavkov, Simić, Garsija, Konatar.

Inđija je u meč ušla sa pojačanom odbranom, a naš tim po ne baš idealnom terenu i uz jak vetar nije od starta mogao da uspostavi igru kakvu želi. Imali su crveno-beli kontrolu lopte, ali teško su probijali zgusnutu odbranu domaćina. Ipak, pas Veljka Nikolića ka Željku Gavriću u šesnaestercu bio je dobar ali je naš krilni igrač sa desetak metara šutirao pravo u golmana Prekovića. Vulić je u 12. minutu dobro izveo prekid, Vukanović je vratio na drugoj stativi loptu u sredinu ali su odbrambeni igrači domaćina otklonili opasnost. Novi dobar centaršut Vulića iz prekida u 18. minutu išao je na drugi stativu odakle Radovan Pankov nije uspeo da loptu sprovede u mrežu.

Fudbaleri našeg tima nisu uspevali da nametnu ni jači ritam igre jer je domaćin faulovima prekidao svaki ozbiljniji pokušaj, a ni da stvore prostor i priliku da šutem sa distance ugroze gol domaćina. Pokušao je Ben sa 18 metara da zatrese mrežu ali je Preković uspeo da odbrani njegov udarac u 33. minutu. Inđija je iz prve šanse došla u vođstvo u 36. minutu. Neoprezni su bili defanzivci Crvene zvezde, dozvolili su Ognjenu Krasiću da im se prikrade, uđe u prazan prostor, iskoristi dobar pas Vidića i savlada Borjana sa osam metara. Domaćin je vođstvo branio ne birajući sredstva (čak 23 faulova), ali naš tim iz brojnih prekida nije uspeo da ugrozi njihov gol.

Reagovao je trener Dejan Stanković na poluvremenu, na teren je poslao Milana Pavkova i Matea Garsiju, pojačao je maksimalno ofanzivu. Posle faula nad Pavkovim, Ben je imao priliku iz slobodnog udarca sa 16 metara ali je šutirao preko gola. Naš tim je zaigrao agresivnije nego u prvom delu, ali je domaćin prvi imao veliku priliku. Bastajić je šutirao sa sedam metara ali je Borjan sjajno intervenisao u 60. minutu. Samo dva minuta kasnije Marko Gobeljić našao se na šest metara sam ispred golmana domaćina, pokušao je da gurne loptu pored njega ali je Preković maestralno intervenisao. Igrači našeg tima postajali su vremenom nestrpljivi u želji da što pre dođu do izjednačenja pa su dugim loptama na Pavkova pokušavali da dođu u priliku ali je zgusnuta odbrana domaćina lako otklanjala svaku opasnost. Neprecizan iz slobodnog udarca sa 18 metara u 72. minutu bio je i Veljko Nikolić. Uspeo je naš tim da izjednači u 75. minutu. Gobeljić je odlično uputio prizemni centaršut na peterac a El Fardu Ben je spretno desnom nogom ubacio loptu u mrežu. Nastavio je naš tim da vrši veliki pritisak, imala je Inđija sreće u 78. minutu jer je posle pasa Bena, Vidić ispred Pavkova spretno izbio loptu sa gol linije.

Čermelj je u 85. minutu zaradio drugi žuti karton pa je naš tim imao igrača više. Ređali su se napadi, korneri, a Srđan Babić je imao sjajnu šansu u 90. minutu. Sa pet metara iz dva pokušaja nije uspeo da prebaci loptu preko gol linije spretnog Prekovića. Pokušavali su Gobeljić, Garsija, na kraju je ostalo 1:1. Sledeći meč Crvena zvezda igra u nedelju 1. marta od 18 časova protiv Partizana na stadionu „Rajko Mitić“.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama