Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Šampionski karakter doneo preokret za pobedu u Nišu

Crveno-bele košarkašice ostvarile su novi trijumf u 16.kolu Ženske košarkaške lige Srbije u Nišu nad Studentom 79-72 (17-27, 20-13, 16-18, 26-14).

Praktično bez rotacije i pomoći sa klupe, i nakon teškog duela protiv Budućnosti u sredu, Zvezda je imala za protivnika vidno motivisanu ekipu Studenta, i mnogo odmorniju. Ipak, kada je bilo najbitnije smogle su su snage i timski slavile izabranice Dragana Vukovića.

Student je iskoristio već na startu činjenicu da se Zvezda energetski mnogo potrošila protiv Podgoričanki, i da ulazi u seriju utakmica, i poveo sa pet vezanih poena, koje su anulirale Milica Bojović i trojkom Milina Mišeljić, (5-5). Usledila je serija 8-0 Nišlijki, a sa dve mini seriji po četiri poena i dvocifrena prednost pred ulazak u poslednji minut prvog perioda, (22-12). Imale su i maksimalnih 13 poena prednosti domaće, ali je Zvezda uspela da svede minus na 10 razlike do prve sirene za kraj četvrtine, (27-17).

Nastavila je Zvezda seriju na startu druge deonice i prišla na četiri koša zaostatka (27-23), Jovana Jeremić je odbila Zvezdin nalet trojkom, pogodila je i Tete za dva, a serijom 10-0 uglavnom sa slobodnih bacanja crveno-bele su prvi put povele na meču 42 sekunde pre poluvremena, (36-37). Ipak, Milovanović i Vujisić donose 40-37, rezultat koji je pred odmor pisao na semaforu u sali niške OŠ „Duško Radović“.

Student je kontrolisao vođstvo u trećem periodu, Zvezda uspevala da zaigra čvršću odbranu, ali bez rotacije je teško bilo parirati, uz probleme sa faulovima. Student je pokušavao da se rezultatski odlepi, imao i plus 7, ali su Maša Janković i Milica Bojović držale Zvezdu u igri. U penal završnici treće četvrtine obe ekipe precizne, Jeremićeva je obezbedila pet poena zalihe pred poslednjih 10 minuta, 58-53.

Maša Janković i Milica Bojović su preuzele odgovornost i bile nepogrešive, pa su šampionke Srbije istopile prednost protivnika, povele, a zatim na sredini poslednjeg kvartala bile u egalu, (66-66). Detalj koji je preomio susret je mini serija Zvezde 6-0 i trojka Miline Mišeljić. Kao što smo i navikli, Mišeljić pogađa kada zatreba, nadogradila je Zvezdino vođstvo Ivana Katanić sa četiri vezana poena, (69-75). 20 sekundi pre istela vremena Petrovićeva je trojkom pokušala da pruži nadu svom timu da može do preokreta, ali je Naša Nedeljkov bila sigurna sa penala, a Maša Janković krunisala najefikasniji učinak u sezoni i potvrdila pobedu Zvezde, 72-79.

Maša Janković 25 poena, Milica Bojović 19, Ivana Katanić 14, Nađa Nedeljkov 13 i Milina Mišeljić 6. Pet devojaka koje su odigrale po 32, 35, 37 i 40 minuta. Nevena Naumčev i Đurđina Đokić su bile na klupi, ali usled procesa oporavka od povreda samo su bile deo ekipe.

Sledi gostovanje u Zagrebu, u okviru pretposlednjeg kola WABA lige.

KKŽ Crvena zvezda: Naumčev, Katanić 14 (5sk 9as 3ukl), Tešić (2sk), Vulović 2, Nedeljkov 13 (4sk 2ukl), Janković 25 (7sk 3as 3ukl 1blk), Đokić, Bojović 19 (5sk 2ukl), Mitrović, Mišeljić 6 (7sk 2ukl). Trener: Dragan Vuković

Izvor: KKŽCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama