Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Mladost bolj od oslabljene Zvezde

Vaterpolistkinje Crvene zvezde pretrpele su poraz u drugom kolu finalnog turnira Regionalne lige, pošto su izgubile od ekipe Mladosti rezultatom 17:14 (5:2, 6:2, 4:2, 6:4). Crveno-bele su bile oslabljene neigranjem Hristine Ilić, koja je u prvom meču zaradila isključenje bez prava zamene zbog dosuđenog brutalitija i nije imala pravo nastupa u ovom meču.

Mladost je u drugom delu prvog perioda stekla tri gola prednosti. Minut pre kraja je bilo 3:2, ali su potom Matea Skelin i Emi Miljković povisile na 5:2. Andrea Gašić i Marija Mijušković su smanjile najpre na 5:3, a malo kasnije i na 6:4, ali su domaće vaterpolistkinje serijom od pet vezanih golova rešile pitanje pobednika i na poluvremenu je bilo 11:4.

Ekipa Dragane Ivković uspela je da priđe na pet golova zaostatka u trećem periodu, ali su Hrvatice odbile taj nalet, ponovo stigle do „+7“ i mirno privele meč kraju.

Anja Mišković je bila najefikasnijia kod Zvezde sa šest golova, dok su po tri puta mrežu zatresle Andrea Gašić i Marija Mijušković, a po jedan pogodak su dodale Iva Lujić i Tatjana Teodorović.

Poslednji susret na ovom turniru Zvezda igra u nedelju od 11 sati protiv Palilule.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama