Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Vojvodinu golovima Bena i Gobeljića

Crvena zvezda je u derbiju 22. kola Superlige Srbije pobedila kao domaćin Vojvodinu 2:0 (1:0) i posle remija Partizana uvećala prednost na čelu tabele na čak 13 bodova. Golove za naš tim postigli su El Fardu Ben i Marko Gobeljić.

Crvena zvezda – Vojvodina 2:0 (1:0)

Stadion: “Rajko Mitić”.

Gledalaca:  25.816.

Sudija: Petar Piper (Čačak).

Strelci: Ben u 18, Gobeljić u 66. minutu.

Žuti kartoni: Milunović, Petrović (Crvena zvezda),  Đurić, Gemović, Saničanin (Vojvodina).

Crveni karton: Gemović (Vojvodina) u 61. minutu.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović (od 77. Babić), Rodić, Petrović (od 67. Vulić), Jovančić, Nikolić, Gavrić (od 67. Vukanović), Ben, Pavkov.

Rezerve: Popović, Pankov, Babić, Vulić, Ivanić, Mateo Garsija, Vukanović.

Vojvodina: Rockov, Stojković, Đurić, Saničanin, Devetak (od 49. Andrić), Drinčić, Topić, Đuričin, Bojić (od 64. Đurišić), Gemović, Mrkaić (od 73. Zukić).

Rezerve: Simić, Đurišić, Čović, Zukić, Andrić, Mladenović, Bralić.

Trener Dejan Stanković izveo je gotovo istu postavu kao i na premijeri protiv Čukaričkog s tim da je umesto povređenog Ričmonda Boaćija na terenu bio Milan Pavkov. Vojvodina je na startu meča izvela dva kornera, naš tim je tek posle uvodnih nekoliko minuta uspostavio kontrolu i opasno zapretio preko Željka Gavrića koji je lako izlazio na kraj sa Stojkovićem. Prošao je Zvezdin mladi reprezentativac po levoj strani, poslao odličnu povratnu loptu a Benov udarac sa desetak metara bio je izblokiran. Igrači iz Novog Sada dosta dobro su parirali u polju samo u prvih 20-tak minuta, ali protiv Gavrića nisu imali rešenja. Mladi krilni igrač je u 18. minutu centrirao, Saničanin nije dobro intervenisao pa je lopta stigla do El Fardu Bena koji je desnom nogom doneo prednost našem timu iskupivši se za promašeni penal na Banovom brdu.

Milan Pavkov je u poslednja četiri meča protiv Vojvodine postigao četiri pogotka, a u 22. minutu je imao idealnu priliku da nastavi niz jer je bio “jedan na jedan” sa golmanom Emilom Rockovim. Veljko Nikolić mu je poslao idealan pas, Pavkov je bezuspešno pokušao sa 12 metara da prebaci golmana Vojvodine.  Igrala je Zvezda sigurno, čekala da iz polukontri uveća prednost. Marko Gobeljić je gađao Pavkova ali je Đurić u poslednjem momentu intervenisao, a stativa je spasila Rockova u 30. minutu. Željko Gavrić je lomio rivale na levom krilu, a posle kontre je ušao u šesnaesterac, šutirao, Rockov je bio nemaoćan ali je lopta pogodila stativu. Mogao je Milan Rodić 100. oficijalni meč u Crvenoj zvezdi da kruniše golom 37. minutu ali je bio “kratak” posle prekida koji je izveo Ben da loptu ugura u mrežu Novosađana. Najbolju priliku za goste imao je Đuričin u nadoknadi prvog poluvremena kada je ušao sa desne strane i pod pritiskom Rodića šutirao pored gola.

Nije se mnogo slika promenila ni u nastavku. Vodila se velika bitka na sredini terena, Vojvodina je pokušala početnim pritiskom da nekako stigne do izjendačenja, ali nikako nisu uspevali da i ugroze Milana Borjana. Rizikovali su gosti ali i grešili pa su od 61. minuta ostali sa igračem manje. Miodrag Gemović je zaustavio Veljka Nikolića u kontri i zbog drugog žutog kartona morao u svlačaionicu pre vremena. Nije trebalo mnogo našem timu da zatvori utakmicu. Marko Gobeljić je odlično igrao, povukao je loptu sa centra u 66. minutu i opalio kao iz topa sa 25 metara pogodivši “malu mrežicu” nemoćnog Rockova. Naši igrači su vešto koristili igrača više čuvajući i loptu i snagu, dok gosti iz Novog Sada nisu imali više snage da se vrate u meč. Mogli su Pavkov, Nikolić da uvećaju prednost ali je ostalo sigurnih 2:0 i sa samo jednom pravom prilikom za trećeplasirani tim Superlige.

Crvena zvezda je nastavila tradiciju uspešnih prolećnih igara, zabeležila je 11. pobedu na stadionu “Rajko Mitić” u isto toliko mečeva. Trener Dejan Stanković je i na prvom meču koji je vodio na “Marakani” ostvario pobedu a imao je i veliku podršku sa tribina gde se posle dužeg vremena u Superligi našlo preko 25.000 gledalaca. Naredni prvenstveni meč Crvena zvezda igra u sredu 26. februara u Inđiji.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama