Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Војводину головима Бена и Гобељића

Црвена звезда је у дербију 22. кола Суперлиге Србије победила као домаћин Војводину 2:0 (1:0) и после ремија Партизана увећала предност на челу табеле на чак 13 бодова. Голове за наш тим постигли су Ел Фарду Бен и Марко Гобељић.

Црвена звезда – Војводина 2:0 (1:0)

Стадион: “Рајко Митић”.

Гледалаца:  25.816.

Судија: Петар Пипер (Чачак).

Стрелци: Бен у 18, Гобељић у 66. минуту.

Жути картони: Милуновић, Петровић (Црвена звезда),  Ђурић, Гемовић, Саничанин (Војводина).

Црвени картон: Гемовић (Војводина) у 61. минуту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић (од 77. Бабић), Родић, Петровић (од 67. Вулић), Јованчић, Николић, Гаврић (од 67. Вукановић), Бен, Павков.

Резерве: Поповић, Панков, Бабић, Вулић, Иванић, Матео Гарсија, Вукановић.

Војводина: Роцков, Стојковић, Ђурић, Саничанин, Деветак (од 49. Андрић), Дринчић, Топић, Ђуричин, Бојић (од 64. Ђуришић), Гемовић, Мркаић (од 73. Зукић).

Резерве: Симић, Ђуришић, Човић, Зукић, Андрић, Младеновић, Бралић.

Тренер Дејан Станковић извео је готово исту поставу као и на премијери против Чукаричког с тим да је уместо повређеног Ричмонда Боаћија на терену био Милан Павков. Војводина је на старту меча извела два корнера, наш тим је тек после уводних неколико минута успоставио контролу и опасно запретио преко Жељка Гаврића који је лако излазио на крај са Стојковићем. Прошао је Звездин млади репрезентативац по левој страни, послао одличну повратну лопту а Бенов ударац са десетак метара био је изблокиран. Играчи из Новог Сада доста добро су парирали у пољу само у првих 20-так минута, али против Гаврића нису имали решења. Млади крилни играч је у 18. минуту центрирао, Саничанин није добро интервенисао па је лопта стигла до Ел Фарду Бена који је десном ногом донео предност нашем тиму искупивши се за промашени пенал на Бановом брду.

Милан Павков је у последња четири меча против Војводине постигао четири поготка, а у 22. минуту је имао идеалну прилику да настави низ јер је био “један на један” са голманом Емилом Роцковим. Вељко Николић му је послао идеалан пас, Павков је безуспешно покушао са 12 метара да пребаци голмана Војводине.  Играла је Звезда сигурно, чекала да из полуконтри увећа предност. Марко Гобељић је гађао Павкова али је Ђурић у последњем моменту интервенисао, а статива је спасила Роцкова у 30. минуту. Жељко Гаврић је ломио ривале на левом крилу, а после контре је ушао у шеснаестерац, шутирао, Роцков је био немаоћан али је лопта погодила стативу. Могао је Милан Родић 100. официјални меч у Црвеној звезди да крунише голом 37. минуту али је био “кратак” после прекида који је извео Бен да лопту угура у мрежу Новосађана. Најбољу прилику за госте имао је Ђуричин у надокнади првог полувремена када је ушао са десне стране и под притиском Родића шутирао поред гола.

Није се много слика променила ни у наставку. Водила се велика битка на средини терена, Војводина је покушала почетним притиском да некако стигне до изјендачења, али никако нису успевали да и угрозе Милана Борјана. Ризиковали су гости али и грешили па су од 61. минута остали са играчем мање. Миодраг Гемовић је зауставио Вељка Николића у контри и због другог жутог картона морао у свлачаионицу пре времена. Није требало много нашем тиму да затвори утакмицу. Марко Гобељић је одлично играо, повукао је лопту са центра у 66. минуту и опалио као из топа са 25 метара погодивши “малу мрежицу” немоћног Роцкова. Наши играчи су вешто користили играча више чувајући и лопту и снагу, док гости из Новог Сада нису имали више снаге да се врате у меч. Могли су Павков, Николић да увећају предност али је остало сигурних 2:0 и са само једном правом приликом за трећепласирани тим Суперлиге.

Црвена звезда је наставила традицију успешних пролећних игара, забележила је 11. победу на стадиону “Рајко Митић” у исто толико мечева. Тренер Дејан Станковић је и на првом мечу који је водио на “Маракани” остварио победу а имао је и велику подршку са трибина где се после дужег времена у Суперлиги нашло преко 25.000 гледалаца. Наредни првенствени меч Црвена звезда игра у среду 26. фебруара у Инђији.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама