Hokej Hokej/Izveštaji

Zvezda demonstrirala silu protiv Mladosti

Hokejaši Crvene zvezde su demonstrirali silu u prvom meču protiv ekipe Mladosti koji se odigrao danas u ledenoj hali Pionir. Zvezda je slavila sa velikih 14:1, a u redovima crveno-belih debitovao je i Roman Konkov, poslednje pojačanje pred plej of. Konkov nije uspeo da postigne ni jedan pogodak, ali je zato šest puta bio asistent. Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Rus Vjačeslav Čegrincev sa 3 pogotka i 3 asistencija, Brkušanin, Novaković i Dragović su postigli po 2 (Brkušanin 6 asistencija), a Daniel, Kasicki, Podunavac, Španjević i Janković po 1. 

SKHL Crvena zvezda – KHL Mladost 14:1 (3:0, 4:0, 7:1)

Već u 49. sekundi meča Zvezda je povela i odmah stavila do znanja da će se ona pitati za konačni ishod ovog meča. Naime, dva Rusa, Čegrincev i novajlija Konkovi, učestvovali su u akciji iz koje je kapiten Brkušanin smestio pak u mrežu gostiju iz Zagreba za 1:0. Na drugi pogodak se čekalo do 14 minute kada je Španjević, na asistenciju Dragović – Konkov, povisio na 2:0. Samo tri minute posle toga na semaforu je stajalo 3:0 za oklopnike Jovice Rusa. Ovaj put u akciji koja je prethodila pogotku učestvovali su Pulnikov i Cvik, a egzekutor je bio još jedan ruski internacionalac Kasicki. 

U 24. minui golman gostiju, Štimac-Rojtinić, ponovo vadi pak iz mreže. Čegrincev je bio neumoljiv, a pri ovom pogotku za 4:0 asistirao mu je Podunavac. od ovog pogotka prošlo je samo dva i po minuta, a vrsni Zvezdin strelac, Čegrincev (asistencija Brkušanin – Podunavac), ponovo je bio neumoljiv – 5:0 za crveno-bele! Na polovini drugog perioda Zvezda dolazi i do šestog pogotka. Na 6:0 povisio je Novaković, a ovaj put je to bilo na asistenciju Brkušanina i Podunavca. Nastavila je Zvezda, nije posustajala, pa je u 36. minuti Podunavac (asistencija Brkušanin – Konkov) doneo prednost od sedam golova – 7:0! 

U poslednjem periodu Zvezda je postizala golove kao na traci. prvo je na 8:0 povisio Čegrincev (Brkušanin – Konkov), a odmah po tom gol za 9:0 postiže Dragović na asistenciju Anđelkovića. Novaković (Brkušanin – Konkov) šalje pak u mrežu za 10:0, a na 11:0 povisio je Dragović (asistencija Janković). Nisu se crveno-beli zaustavili na tome. Bili su jednostavno željni jedne ubedljive pobede, pa je Janković, asistirao Anđelković, povisio na 12:0, a trinaesti pogodak (13:0) postiže kapiten Brkušanin (Konkov). Mladost uspeva u ovoj svojoj golgoti da postigne pogodak, a strelac je bio Šutevski (13:1). Konačnih 14:1 bilo je delo Čeha Daniela (Brkušanin – Čegrincev).

Crvena zvezda: Ranković, Mitić, Brkušanin 2 (6), Čegrincev 3 (2), Konkov (6), Podunavac 1 (3), Novaković 2, Cvik (1), Daniel 1, Sabadoš, Pulnikov (1), Kasicki 1, Janković 1 (1), Dragović 2 (1), Mašić, Španjević 1, Anić, Marković, Ristić, Anđelković (2)

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama