Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Važna pobeda Zvzede

Odbojkaši Crvene zvezde su na Banjici u utakmici I kola Mini lige savladali Jedinstvo iz Stare Pazove sa 3:2 (25:18, 25:18, 18:25, 23:25, 15:11).

Odbojkaši Crvene zvezde su se postarali da i u ovom susretu rivala za plasman u donjem delu tabele bude uzbuđenja na pretek.

U prva dva seta su delovali veoma sigurno i oba su završena rezultatom 25:18 u korist Crvene zvezde. Milutin Nejić je igrao kapitenski, iskusni Vlado Petković je nalazio prave kombinacije za svoje saigrače, a Lazar Dodić je na korektorskoj poziciji bio veoma siguran. I ostali igrači Crvene zvezde su imali značajnu ulogu u vođstvu od 2:0 u setovima.

U trećem setu je po nepisanom pravilu došlo do opuštanja i gosti su poveli. U ovom periodu igre su se postavljali veoma dobro u polju i bili uspešniji u bloku. Pri rezultatu 10:16, trener Zvezde, Tomislav Kukanjac, je umesto Dodića uveo Gmitrovića. Na 15:21 tehničara Petkovića je zamenio Stefanović. Iskusni gostujući igrači su, predvođeni odličnim Roljićem, sigurnom igrom ovaj set završili sa 25:18.

Četvrti set je doneo potpuno ujednačenu igru. Smenjivalo se vođstvo jedne i druge ekipe, ali nikada više od jednog poena. Bilo je sjajnih odbrana sa obe strane, a jedan od najlepših poena je postigao Nejić posle odlične odbrane srednjeg blokera Pavlovića. Posle mnogo uzbuđenja, ovaj set je završen minimalnom razlikom sa 25:23 za ekipu Jedinstva.

Ubedljivo su igrači Crvene zvezde poveli sa 5:1 u odlučujućem setu, da bi zatim dozvolili gostima da naprave seriju od četiri poena i dođu do izjednačenja. Od tog trenutka se igralo na poen sve do rezultata 10:10, kada su igrači Zvezde povećali razliku posle sjajne odbrane Nejića i napada Luke Tadića. Do kraja utakmice naši momci nisu ispuštali prednost da bi Dodić as servisom upisao petnaesti poen za Crvenu zvezdu.

U drugom kolu Mini lige odbojkaši Crvene zvezde će na svom terenu dočekati ekipu Ribnice iz Kraljeva.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO 3:2 (25:18, 25:18, 18:25, 23:25, 15:11)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 200. Sudije: Dejan Rogić i Stanislava Simić.

CRVENA ZVEZDA: Meljanac, Jevtić (libero), Petković 1, Tadić 10, U. Nikolić 8, Nejić 27, Dodić 13, Pavlović 10, Gmitrović 11, Stefanović. Nisu igrali: A. Nikolić, Andonović, Trifunović (libero) i Fet. Trener: Tomislav Kukanjac

JEDINSTVO: Mladenović, Stanković 9, Ilinčić (libero), Pešut 9, Radišić, Majstorović 2, Pajić, Škrbić 8, Mirković, Paravinja, Roljić 22, Nadaždin 19. Nisu igrali: Ćuk i Mirković. Trener: Željko Vukelić

Izvor: OKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama