Fudbal Fudbal/Najava utakmica

Neka ovo proleće na Zvezdu miriše

Pripreme su završene. Prethodnog vikenda uspešno je prebrođena i generalna proba i sada je na „Vučicama“ i stručnom štabu da pokažu šta su radili prethodnih pet nedelja. Ovog vikenda startuje prolećni deo šampionata 2019/20, a crveno-bele devojke dočekuju na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ ekipu Požarevca.

Meč protiv gošći iz Požarevca svakako neće biti parametar trenutnog stanja naše ekipe jer gošće u Beograd dolaze kao potpuni autsajderi. Na svom kontu Požarevljanke nakon 11 odigranih mečeva nemaju niti jedan osvojeni bod uz svega dva postignuta i čak 66 primljenih pogodaka. Međutim, meč u kome su bodovi „već ranije upisani“ mora se iskoristiti i za dodatna uigravanja jer našu ekipu već narednog vikenda očekuje mnogo značajniji susret protiv ekipe Sloge iz Zemuna koji će suštinski odlučivati i o plasmanu pred start plej-ofa.

U prvom delu šampionata crveno-bele su na požarevačkom „Vašarištu“ ostvarile ubedljivu pobedu rezultatom 7:0. Dvostruki strelac na tom susretu bila je Aleksandra Savanović, a po jednom su se u strelce upisale Mirela Tenkov, Jovana Stojanović, Sara Savanović, Jovana Aranđelović i Nikolina Milović. U meču koji su obeležile katastrofalne sudijske greške, posebno kada je u pitanju procenjivanje ofsajd pozicija, „Vučice“ su nastupile u sledećem sastavu: S. Cetinja (od 46` J. Petrović), T. Stojaković (od 46` A. Šćepanović), J. Miladinović, R. Mogolola, A. Krstić, A. Savanović, S. Malešević, J. Aranđelović, S. Savanović (od 46` N. Milović), J. Stojanović, M. Tenkov /kap./.

Već par puta tokom zimske pauze i priprema obaveštavali smo javnost o promenama u igračkom kadru naših fudbalerki. Jelena Raičević je prešla u kruševački Napredak junior 2018, treća golmanka Ines Obradović narednu polusezonu provešće u bosanskohercegovačkom premijerligašu ekipi Alfa Modriče, nezamenljivi član defanzivne linije Ređina Mogolola vratila se u Južnoafričku Republiku, Sanda Malešević je sreću pronašla u španskoj ekipi Deportivo Aleves Gloriosas, dok je Teodora Burkert odlučila da okonča igračku karijeru. Do sada jedina dva pojačanja koja se zaista mogu smatrati pojačanjima su Nikoleta Nikolić i Margita Vasović. Ako se na sve to dodaju i igračice koje i dalje usled zdravstvenih razloga ne mogu da se stave na raspolaganje stručnom štabu, kao i dalje nerešeni status odlične Neli Mbape, jasno je da u igračkom smislu situacija nije ni malo ružičasta. Šta više, usled povrede Jovane Miladinović na jednom od poslednjih treninga pred nastavak šampionata, stanje ulazi u zonu alarmantnosti i samo još jednom pokazuje svu nesvrsishodnost rada sportskog sektora kluba.

Svakako, portal „mojacrvenazvezda.net“ želi kako crveno-belim devojkama, tako i stručnom štabu puno sreće tokom prolećnog dela šampionata, a sa velikom radošću možemo da vas obavestimo da će na početak susreta doći i članice STK Crvena zvezda kako bi podržale svoje koleginice iz fudbalskog kluba, a dva sata nakon početka meča naših fudbalerki, crveno-bele stonoteniserke u dvorani na stadionu „Rajko Mitić“ dočekuju ekipu novosadskog Flipa. Bilo bi lepo da ova poseta u buduće postane i tradicionalna da se takmičari različitih klubova našeg sportskog društva međusobno podržavaju, jer svi zajedno smo deo crveno-bele familije.

– Super liga Srbije u fudbalu za žene, 12. kolo:
ŽFK Crvena zvezda – ŽFK Požarevac
Stadion: Teren sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“
Datum: Nedelja, 23. februar
Početak: 14 časova

SVI NA MARAKANU!!!

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama