Fudbal Fudbal/Vesti

Zvezdinih 10 uzastopnih pobeda nad Vojvodinom

Izvor: SD Crvena zvezda

Crvena zvezda ima sjajan niz u susretima protiv Vojvodine, jer je u poslednjih deset mečeva ostvarila isto toliko pobeda, što predstavlja dobru uvertiru pred meč između našeg tima i novosadske „Stare dame“ koji je na programu u subotu od 18 časova. Trijumfom u tom meču, izabranici Dejana Stankovića bi ostvarili jedanaestu pobedu u nizu protiv Vojvodine, a ujedno i nastavili tradiciju da prolećni deo sezone počinju sa šest bodova iz dve utakmice, što je bio slučaj u poslednje četiri sezone.

Iako je Vojvodina uvek važila za neugodnog rivala svim ekipama u domaćem prvenstvu, situacija se promenila u poslednjih nekoliko godina, barem kada je u pitanju odnos sa Crvenom zvezdom. U periodu od 25. septembra 2016. godine do danas, beogradski i novosadski crveno-beli su snage odmerili deset puta, a maksimalan učinak ima najtrofeniji srpski klub.

Niz je počeo u meču koji je u jesenjem delu šampionata, sezone 2016/17 kada je Crvenu zvezdu sa klupe predvodio Miodrag Božović. Rezultat u meču odigranom na stadionu „Rajko Mitić“ bio je 4:1 u korist Crvene zvezde, a pobedu našem timu doneli su dvostruki strelac Plavšić, kao i Ruiz i Donald.

U prolećnom delu te sezone i jednom od najinteresantnijih mečeva odigranih u poslednjih nekoliko godina na superligaškim terenima, Crvena zvezda je posle 0:2 preokrenula rezultat i na posletku trijumfovala sa 3:2 pogocima Boaćija, Le Taleka i autogolom Puškarića. Izabranici Miodraga Božovića su bili uspešniji i u plej-ofu kada su trijumfovali sa 2:0, golovima Kange i Srđana Plavšića koji je te sezone bio koban po novosadski tim.

U debitantskoj sezoni Vladana Milojevića na klupi Crvene zvezde, naši fudbaleri su ostvarili tri rutinske pobede protiv novosadske „Stare dame“. Prvo su u regularnom delu sezone bili bolji u Beogradu 2:0 (Kanga i Donald), a potom u Novom Sadu 2:1, kada je ponovo Donald bio inspirisan protiv Vojvodine, a gol je postigao i Ben, kom je to bio prvi pogodak u dresu našeg kluba. Rezultat je bio prepisan u plej-ofu, ali su se strelci promenili, pa su trijumf Milojeviću doneli krilni napadači Radonjić i Milić.

Ipak, najubedljivi smo bili u prošloj sezoni. I tada je na klupi Crvene zvezde bio Vladan Milojević, a njegovi puleni su na tri meča protiv Vojvodine postigli 13 golova. U prvom meču odigranom u Novom Sadu rezultat je bio 4:1 za naš tim, a dvostrukog strelca Bena pogocima su ispratili Pavkov i Babić. U Beogradu je rezultat bio 4:0 za Crvenu zvezdu. Ovog puta je dva pogotka postigao Boaći, a pobedu su potpisali Simić i Pavkov.

Najubedljivija pobeda od osamostaljivanja Srbije, Crvena zvezda je nad Vojvodinom ostvarila 1. maja 2019. godine. Rezultat na stadionu „Karađorđe“ bio je 5:0, dva gola je postigao Joveljić, a u strelce su se još upisivali Ben, Pavkov i Vukanović.

U meču odigranom poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka, tačnije 31. avgusta 2019. godine, Crvena zvezda je ostvarila deseti trijumf u nizu nad novosadskom Vojvodinom (2:1). Meč je ostao upamćen po fenomenalnom golu Matea Garsije koji je iz dotrčavanja sa leve strane spoljnim delom stopala poslao loptu u dalji ugao gola domaćih. Utakmicu je golom otvorio Pavkov kom je to bio četvrti pogodak u nizu protiv Vojvodine, a videćemo da li će se ta serija nastaviti i u subotu od 18 časova.

Poslednjih 10 mečeva protiv Vojvodine:

31.8.2019.- Vojvodina – Crvena zvezda 1:2

1.5.2019. – Vojvodina – Crvena zvezda 0:5

16.2.2019. – Crvena zvezda – Vojvodina 4:0

2.9.2018.- Vojvodina – Crvena zvezda 1:4

13.5.2018.- Vojvodina – Crvena zvezda 1:2

7.3.2018. – Vojvodina – Crvena zvezda 1:2

24.9.2017. – Crvena zvezda – Vojvodina 2:0

30.4.2017. – Crvena zvezda – Vojvodina 2:0

8.3.2017. – Vojvodina – Crvena zvezda 2:3

25.9.2016. – Crvena zvezda – Vojvodina 4:1

Tagovi

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama