Fudbal Fudbal/Vesti

Obavljen žreb osmine finala Kupa Srbije

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije danas su izvučeni parovi osmine finala Kupa Srbije u fudbalu za žene. Fudbalerke Crvene zvezde, osvajačice nacionalnog kup takmičenja za sezonu 2017/18, početkom meseca marta sastaće se sa pobednikom takmičenja u regionu istočne Srbije, a taj par čine ekipe ŽRFK Majdanpek i ŽFK Radnički 2012 Niš.

Oba potencijalna rivala crveno-belih „Vučica“ takmiče se u okviru Prve lige Srbije. Ekipa iz Majdanpeka nakon prvog dela prvenstva zauzima sedmu poziciju. U devet odigranih mečeva ostvarili su skor od tri pobede, jednog remija i pet poraza osvojivši deset bodova. Sa druge strane ekipa iz Niša zauzima predposlednju devetu poziciju sa svega šest osvojenih bodova ostvarivši samo jedan trijumf tokom jesenje polusezone. U međusobnom duelu koji je odigran u Nišu dve ekipe su remizirale rezultatom 3:3.

ŽFK Crvena zvezda do sada u svojoj istoriji nije se sastajala sa ekipom iz Majdanpeka, dok su u sezoni 2013/14 upravo u osmini finala nacionalnog kupa odigrale meč protiv ŽFK Radnički 2012 u Nišu. Crveno-bele devojke su na susretu koji je odigran pred oko 300 gledalaca na niškom „Čairu“ ostvarile ubedljiv trijumf rezultatom 9:0, a golove za našu ekipu postigle su Tijana Đorđević 3, Katarina Đorđević 2, a po jednom su se u strelce upisale Jana Radosavljević, Tijana Đuriček, Tijana Matić i Jelena Nikolić. Naša ekipa je na tom susretu nastupila u sledećem sastavu: M. Petković (od 55` S. Milojević), T. Đuriček (od 43` T. Đorđević), I. Damnjanović, J. Stojanović, I. Bobić, T. Matić, A. Trišić (od 54` J. Nikolić), I. Erac /kap./ (od 45` N. Živanović), K. Đorđević, D. Blagojević, J. Radosavljević (od 63` K. Elenkov).

Ekipa trenera Slaviše Čule u ovosezonskom kup takmičenju ima najveće moguće ambicije, a sigurni smo da prvi protivnik na putu ka željenom finalu, ko god to bio, neće biti težak „zalogaj“ za naše devojke.

Izvor: mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama