Фудбал Фудбал/Вести

Обављен жреб осмине финала Купа Србије

У просторијама Фудбалског савеза Србије данас су извучени парови осмине финала Купа Србије у фудбалу за жене. Фудбалерке Црвене звезде, освајачице националног куп такмичења за сезону 2017/18, почетком месеца марта састаће се са победником такмичења у региону источне Србије, а тај пар чине екипе ЖРФК Мајданпек и ЖФК Раднички 2012 Ниш.

Оба потенцијална ривала црвено-белих „Вучица“ такмиче се у оквиру Прве лиге Србије. Екипа из Мајданпека након првог дела првенства заузима седму позицију. У девет одиграних мечева остварили су скор од три победе, једног ремија и пет пораза освојивши десет бодова. Са друге стране екипа из Ниша заузима предпоследњу девету позицију са свега шест освојених бодова остваривши само један тријумф током јесење полусезоне. У међусобном дуелу који је одигран у Нишу две екипе су ремизирале резултатом 3:3.

ЖФК Црвена звезда до сада у својој историји није се састајала са екипом из Мајданпека, док су у сезони 2013/14 управо у осмини финала националног купа одиграле меч против ЖФК Раднички 2012 у Нишу. Црвено-беле девојке су на сусрету који је одигран пред око 300 гледалаца на нишком „Чаиру“ оствариле убедљив тријумф резултатом 9:0, а голове за нашу екипу постигле су Тијана Ђорђевић 3, Катарина Ђорђевић 2, а по једном су се у стрелце уписале Јана Радосављевић, Тијана Ђуричек, Тијана Матић и Јелена Николић. Наша екипа је на том сусрету наступила у следећем саставу: М. Петковић (од 55` С. Милојевић), Т. Ђуричек (од 43` Т. Ђорђевић), И. Дамњановић, Ј. Стојановић, И. Бобић, Т. Матић, А. Тришић (од 54` Ј. Николић), И. Ерац /кап./ (од 45` Н. Живановић), К. Ђорђевић, Д. Благојевић, Ј. Радосављевић (од 63` К. Еленков).

Екипа тренера Славише Чуле у овосезонском куп такмичењу има највеће могуће амбиције, а сигурни смо да први противник на путу ка жељеном финалу, ко год то био, неће бити тежак „залогај“ за наше девојке.

Извор: мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама