Hokej Hokej/Najava utakmica

Zvezda dočekuje zagrebačku Mladost

Hokejaši Crvene zvezde će ovog vikenda odigrati dvomeč sa ekipom zagrebačke Mladosti.

Kao što smo već pisali, crveno-beli oklopnici izgubili su priliku da se dokopaju prve pozicije na kraju regularnog dela IHL-a, pa ostaje da se vidi da li će na kraju završiti na drugom ili trećem mestu. Upravo će preostale tri utakmice, koje naši oklopnici imaju da odigraju (ovog vikenda dvomeč protiv Mladosti, a potom još jedan duel sa Vojvodinom), odlučiti o poziciji srpskog i regionalnog šampiona.

Zvezda se, kao pto smo to juče i pisali, pojačala dovođenjem Romana Konkova, a trener Jovica Rus će imati priliku da ga u ovim mečevima uigra sa ostatkom ekipe i pripremi za predstojeći plej of. U ovim utakmicama crveno-beli će moći i da kalkulišu jer će time odrediti i svog prvog protivnika u doigravanju za titulu.

Naime, ako Zvezda završi na drugom mestu, najverovatnije da će joj protivnik biti ekipa Jesenica koja se ove sezone pokazala kao čvrst orah i naši hokejaši su imali dosta muke sa njima. Podsećamo da se radi o selekciji Jesenica do 20 godina, ali najverovatnije da će se i oni pojačati sa nekim igračima iz prve postave, kao što je to svojevremeno učinila rezervna ekipa Medveščaka i na kraju osvojila regionalno takmičenje.

Ukoliko završe na trećem mestu, Zvezda bi pprve plej of utakmice igrala protiv Vojvodine, ekipe koju je ove sezone, kao i prethodnih, redovno pobeđivala, pa ne vidimo ni jedan razlog da se to ne desi i ovoga puta ukoliko ove dve ekipe ukrste palice već u četvrtfinalu.

U svakom slučaju, ukoliko pobede u četvrtfinalu Zvezda će u polufinalu igrati protiv Triglava, ekipe koja je izuzetno nezgodna i koja je ove sezone, u neizvesnim utakmicama, odnela tri pobede naspram jedne Zvezdine. 

Sve u svemu, verujemo da ćemo ovog vikenda imati prilike da uživamo u dobrom hokeju, pa vas s toga pozivamo da dođete u subotu i nedelju u ledenu halu Pionir gde će se od 16 časova i 15 minuta odigrati mečevi ove dve ekipe.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama