Кошарка Кошарка/Најава утакмица

Прваке Евролиге у Београду, нови изазов за црвено-беле

Кошаркаши Црвене звезде мтс немају паузу и поред чињенице да је у току „ФИБА прозор“ и мечеви репрезентација.

Због тога, већ у петак црвено-белима следи нови велики изазов у Евролиги, меч са актуелним шампионом екипом ЦСКА из Москве у оквиру 25.кола ЕЛ.

За разлику од Црвене звезде, ЦСКА није наступао у националном купу, већ је имао паузу од скоро 14 дана да се освежи и припреми за наставак Евролиге у коме су клубу руске армије амбиције увек највеће.

Са друге стране, и црвено-бели желе да победе још једног великог противника у Београду. У првом мечу у Москви ЦСКА је славио резултатом 100:74 и у том делу мотива има напретек:

– Долази нам првак Европе, велики изазов и част за нашу екипу. За разлику од нас, ЦСКА није играо национални куп, што значи да су имали времена да се консолидују након пораза који су доживели, и који им је прекинуо добру серију. Црвена звезда са друге стране није прекидала са играњем утакмица и остала је у такмичарском ритму, и сада је тешко предвидети коме ће више пријати ова утакмица у петак. Оно што је сигурно очекује нас утакмица са врхунском екипом, улазимо полако у завршницу такмичења, свако има своје амбиције и сада свака утакмица постаје важна за све,па и за нас који имамо своје амбиције и жеље – рекао је тренер црвено-белих Драган Шакота.

Дејан Давидовац:
– Очекује нас још једна тешка утакмица у низу, а противник најтежи могући актуелни првак Европе. И ове године имају врхунску екипу, имали су довољно времена да се освеже, нису имали утакмица у претходне две недеље практично, и сигурно мотивисани и одморни долазе у Београд. Са друге стране, ми смо се окренули новим обавезама, очекује нас још практично најмање 40-ак утакмица до краја сезоне, од тога најмање 10 у Евролиги. Овакве утакмице су изазов, и сигурно да имамо огромну жељу да одиграо добро и саавладамо екипу ЦСКА – рекао је Давидовац који са саиграчима неће у петак имати помоћ Огњена Добрића који је поредио прст пред финале КРК и у наредном периоду га очекује пауза.

Карте за ову утакмицу пуштене су у продају у среду по стандардним ценама. Меч Црвена звезда мтс – ЦСКА игра се у петак од 19 часова у „Штарк Арени“.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама