Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda pružila snažan otpor Jugu

Vaterpolisti Crvene zvezde doživeli su poraz od Jug Adriatik osiguranja rezultatom 19:15 u 12. kolu Triglav regionalne lige u doigravanju od 1. do 5. mesta.

Goleada je krenula od samog početka meča. Domaći su poveli i postepeno uvećavali prednost koja je na kraju prve četvrtine iznosila 7:3. Zvezda je u nastavku igre prikazala određeni kvalitet i do kraja prvog poluvremena uspela da priđe na 11:9.

U trećem delu vodila se velika borba, naša ekipa je prilazila na samo gol zaostatka, a domaći su brzo pravili razliku koju je Zvezda uspevala da neutrališe i pred kraj poslednjeg perioda uđe sa minusom od dva gola. Ipak, vaterpolisti Juga su uspeli da bez većih problema privedu meč kraju i zabeleže trijumf – 19:15.

Najefikasniji u timu Igora Milanovića bio je Petar Kasum sa 5 golova. Miloš Vukičević je postigao 4, Veljko Tankosić 3, Marko Radović 2, a Vuk Milojević jedan pogodak.

Naredni protivnik vaterpolistima Crvene zvezde biće Jadran iz Splita.

JUG ADRIATIK OSIGURANJE – CRVENA ZVEZDA 19:15 (7:3, 4:6, 5:5, 3:1)

Dubrovnik – Bazen: Gruž. Sudije: Joško Prančić i Andrija Đurašković. Igrač više: Jug 12(5), Crvena zvezda 9(0).

JUG: Popadić, Macan 1, Fatović 5, Lončar 1, Kržić, Tomasović 1, Lozina, Merkulov 2, Papanastasiju 1, Žuvela 2, Benić 3, Obradović 2, Jarak, Stahor 1. Trener: Vjekoslav Kobešćak.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 3, Kasum 5, Gligorijević, Vasin, Ilić, Radojević, Milojević 1, Vukičević 4, Gusarov, Radović 2, Stojanović. Trener: Igor Milanović.

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama