Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Poraz rukometaša u 91. derbiju

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u 17.kolu ARKUS lige, u 91.“večitom derbiju“ od Partizana u „Šumicama“ – 24:27 (10:13).

Ni nakon 7 uzastopnih susreta crveno-beli nisu uspeli da slave u derbiju. Kao i u većini mnogih utakmica tokom sezone, Zvezda je slabije periode u prvom poluvremenu pokušala da nadoknadi dobrim prvim delom drugog poluvremena, stigne zaostatak, ali kada je trebalo da se napravi ključni potez, da se preokrene i „slomi“ protivnik… tu se stalo.

Bojan Todorović je zabeležio prve minute u prolećnom delu sezone nakon povrede na meču protiv Novog Pazara.

Crno-beli su stigli do početne prednosti do sredine prvog poluvremena (3:6), a crveno-beli pokušavali da uhvate priključak od kraja poluvremena. Uglavnom se igralo gol za gol, a prednost rivala u finišu bili su raspoloženi Aleksa Maksić na krilu i Ivan Mićić na crti serijom od tri gola za +4. Ivan Rajičević je smanjio na konačnih 10:13 na kraju prvog perioda igre.

Zvezda je zaigrala agresivnije, energičnije u nastavku što je donelo i promenu na terenu. Prvo je izdanak Zvezdine škole a danas u redovima „večitog rivala“ Stefan Petrić pogodio za za maksimalnih pet golova razlike (11:16), da bi serijom 4:0 Zvezda prišla na samo gol minusa (15:16), da bi Rodić i Rajičević doneli izjednačenje u 44.minutu, (17:17). Povreda Ivana Horvata je otežala posao ekipi Radana Rovčanina. Usledile su nove dve serije na obe strane do 51.minuta. Prvo su crno-beli iskoristili četiri greške u organizaciji napada crveno-belih, dva kontranapada za 17:21, da bi Zvezda smogla snage da stigne do 20:21 zahvaljujući čvrstoj odbrani. Ipak, u prelomnim trenucima pad koncentracije, velike greške u napadu, dovele su do lakih završnica u tranziciji ekipe Nenada Maksića, koja je vratila rezultatsku prednost i privela meč kraju. Trnavac je zaustavio sedmerac Rodića, roviti kapiten Rajičević je u dva navrata bio neuspešan sa krila, da bi u poslednjem minutu sa sedam metara postavio konačnih 24:27.

Kapiten Rajičević je bio najefikasniji sa 7 golova, Rodić je pogodio 6 puta, Bogdan Utvić 5.

Zvezda u narednom kolu gostuje u Kostolcu.

Beograd, dvorana: „Šumice“. Gledalaca: 400. Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Pančevo). Isključenja: Crvena zvezda 8, Partizan 8 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 5 (4), Partizan 3 (2)

CRVENA ZVEZDA: Čolović (4 odbrane, 1 sedmerac), Jovanović, Horvat 3, Lazić, Rodić 6 (3), Vuković, Majes 1, Rajičević 7 (1), Jelić (3 odbrane), Ljubojević, Tufegdžić, Utvić 4, Abramović 1, Erić 2, Božović, Todorović. Trener: Radan Rovčanin

PARTIZAN: Mihajlov (5 odbrana), Petrić 6, Grubić 4, Bajčeta, Maksić 7, Varga, Živković 6 (1), Trnavac (3 odbrane, 1 sedmerac), Vižlina, Gojković, Vujičić, Cvijetić 1 (1), Pižurica, Mićić 3, Bešir, Baćanović. Trener: Nenad Maksić

Izvor: SDCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama