Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Zvezda savladala Čukarički na debiju Dejana Stankovića

Crvena zvezda je odličnom igrom pobedila kao gost Čukarički u 21. kolu Superlige Srbije 2:0 (2:0) i tako učvrstila lidersku poziciju na startu prolećnog dela šampionata. Golove za naš tim postigli su Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, u 45. minutu Ben nije iskoristio penal.

Čukarički – Crvena zvezda  0:2 (0:2)

Stadion: Čukaričkog.

Gledalaca: 3.000.

Sudija: Danilo Grujić (Niš).

Strelci: Nikolić u 5, Petrović u 14, minutu.

Žuti kartoni: Šapić, Veličković, Mićin, Birmančević (Čukarički), Petrović (Crvena zvezda).

Čukarički: Petrović, Ćirković, Šapić, Puškarić, Veličković, Docić, Kovač, Vidosavljević (od 46. Nđaje), Kajević, Birmančević (od 78. Zorić), Tedić (od 62. Mićin).

Rezerve: Belić, Stevanović, Nđaje, Mićin, Zorić, Đorđević, Ostojić.

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić, Jovančić, Petrović, Nikolić, Ben (od 71. Simić), Gavrić (od 77. Garsija), Boaći (od 88. Pavkov).

Rezerve: Popović, Pankov, Babić, Vulić, Simić, Pavkov, Mateo Garsija.

Energično je naš tim ušao u meč, radio je sve što je trener Dejan Stanković zahtevao od njih od kako je stigao ove zime. Zvezda je presingom uspostavila dominaciju, igrala brzo, direktno, agresivno, napala iz svih oružja i već u 5. minutu došla u vođstvo. Ričmond Boaći je izbegao ofsajd zamku, sa desne strane uputio je centaršut ga Gavriću. Štoper Čuakričkog Ćirković slabo intervenisao, natrčao je na loptu Veljko Nikolić i levicom uz rikošet poslao loptu u mrežu. Debitanski gol mladog Nikolića podigao je atmosferu među Zvezdinim navijačima koji su od starta gromoglasno podržali i trenera Stankovi. Nije naš tim stao, nastavio je da bombarduje gol Petrovića. Posle kornera Bena, Marko Gobeljić je sjajnim volej udarcem gađao pod prečku sa 16 metara ali je golman domaćina izbacio loptu u korner. Raspoloženi Željko Gavrić je sjajno izveo korner a Miloš Degenk je gađao glavom tik pored stative. Mlela je Zvezda, a Njegoš Petrović je ponovio golčinu sa preko 30 metara viđenu na prirpemama protv Dunajske Strede. Mladi vezista je opalio projektil koji se zario u u sam rogalj. Sjajan gol u 14. minutu za sigurno vođstvo i oduševljenje navijača.

Čukarički se malo trgao posle furioznih 20-tak minuta Crvene zvezde, ali svi njihovi pokušaji lomili su se od energičnu odbranu našeg tima. Prošao je dobro Birmančević sa leve strane, ali je njegov udarac iskosa zaustavio Milan Borjan. Dobrim trčanjem i kretanjem, naši igrači su primirili domaćina, ponovo su uspostavili apsolutnu kontrolu. Igrao je odlično ceo tim, mladi igrači Nikolić, Gavrić i Petrović nastavili su sa sjajnim izdanjem, i prava je šteta što se Ričmond Boaći okliznuo na sedam metara od gola pa nije uspeo da golom završi sjajnu akciju po desnoj strani. Mogla je Zvezda u 45. minutu da povisi vođstvo. Šapić je loptu blokirao rukom udarac Bena pa je opravdano dosuđen jedanaesterac. El Fardu Ben je šutirao u levu stranu, Petrović je pročitao njegovu nameru i efektno odbranio.

Igrao je naš tim mirnije u nastavku ne dozviljavajući domačinu da opasnije zapreti i čekajući priliku da terćim golom zatvori utakmicu. Čukarički nikako nije pronalazio protivodgovor za Zvezdinu dominaciju a trener domaćina Veselinović nije dobio mnogo ni izmenama u ofazivi. Sjajno je Petrović u 65. minutu oduzeo loptu na sredini krenuo je prema golu Čukaričkog a onda nije pravovremeno uposlio usamljenog Nikolića pa je propuštena velika prilika da naš tim dođe do trećeg pogotka. Prvu priliku Čukarički je stvorio tek u 74. minutu kad je Nđaje pobegao odbrani, ali je previše driblao pa mu je Borjan ušao u šut i otklonio opasnost. Kako se bližio kraj meča, Zvezda je mirno privodila meč kraju, a kakvu je partiju pružio Željko Gavrić najbolje svedoče ovacije kad je napuštao teren.

Crvena zvezda je na debiju trenera Dejana Stankovića pokazala snagu, kvalitet i nastavila pohod ka trećoj uzastopnoj titulu. Naredni meč igra se na stadionu „Rajko Mitić“ a rival je 22. februara Vojvodina.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama