Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Звезда савладала Чукарички на дебију Дејана Станковића

Црвена звезда је одличном игром победила као гост Чукарички у 21. колу Суперлиге Србије 2:0 (2:0) и тако учврстила лидерску позицију на старту пролећног дела шампионата. Голове за наш тим постигли су Вељко Николић и Његош Петровић, у 45. минуту Бен није искористио пенал.

Чукарички – Црвена звезда  0:2 (0:2)

Стадион: Чукаричког.

Гледалаца: 3.000.

Судија: Данило Грујић (Ниш).

Стрелци: Николић у 5, Петровић у 14, минуту.

Жути картони: Шапић, Величковић, Мићин, Бирманчевић (Чукарички), Петровић (Црвена звезда).

Чукарички: Петровић, Ћирковић, Шапић, Пушкарић, Величковић, Доцић, Ковач, Видосављевић (од 46. Нђаје), Кајевић, Бирманчевић (од 78. Зорић), Тедић (од 62. Мићин).

Резерве: Белић, Стевановић, Нђаје, Мићин, Зорић, Ђорђевић, Остојић.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек, Милуновић, Родић, Јованчић, Петровић, Николић, Бен (од 71. Симић), Гаврић (од 77. Гарсија), Боаћи (од 88. Павков).

Резерве: Поповић, Панков, Бабић, Вулић, Симић, Павков, Матео Гарсија.

Енергично је наш тим ушао у меч, радио је све што је тренер Дејан Станковић захтевао од њих од како је стигао ове зиме. Звезда је пресингом успоставила доминацију, играла брзо, директно, агресивно, напала из свих оружја и већ у 5. минуту дошла у вођство. Ричмонд Боаћи је избегао офсајд замку, са десне стране упутио је центаршут га Гаврићу. Штопер Чуакричког Ћирковић слабо интервенисао, натрчао је на лопту Вељко Николић и левицом уз рикошет послао лопту у мрежу. Дебитански гол младог Николића подигао је атмосферу међу Звездиним навијачима који су од старта громогласно подржали и тренера Станкови. Није наш тим стао, наставио је да бомбардује гол Петровића. После корнера Бена, Марко Гобељић је сјајним волеј ударцем гађао под пречку са 16 метара али је голман домаћина избацио лопту у корнер. Расположени Жељко Гаврић је сјајно извео корнер а Милош Дегенк је гађао главом тик поред стативе. Млела је Звезда, а Његош Петровић је поновио голчину са преко 30 метара виђену на прирпемама протв Дунајске Стреде. Млади везиста је опалио пројектил који се зарио у у сам рогаљ. Сјајан гол у 14. минуту за сигурно вођство и одушевљење навијача.

Чукарички се мало тргао после фуриозних 20-так минута Црвене звезде, али сви њихови покушаји ломили су се од енергичну одбрану нашег тима. Прошао је добро Бирманчевић са леве стране, али је његов ударац искоса зауставио Милан Борјан. Добрим трчањем и кретањем, наши играчи су примирили домаћина, поново су успоставили апсолутну контролу. Играо је одлично цео тим, млади играчи Николић, Гаврић и Петровић наставили су са сјајним издањем, и права је штета што се Ричмонд Боаћи оклизнуо на седам метара од гола па није успео да голом заврши сјајну акцију по десној страни. Могла је Звезда у 45. минуту да повиси вођство. Шапић је лопту блокирао руком ударац Бена па је оправдано досуђен једанаестерац. Ел Фарду Бен је шутирао у леву страну, Петровић је прочитао његову намеру и ефектно одбранио.

Играо је наш тим мирније у наставку не дозвиљавајући домачину да опасније запрети и чекајући прилику да терћим голом затвори утакмицу. Чукарички никако није проналазио противодговор за Звездину доминацију а тренер домаћина Веселиновић није добио много ни изменама у офазиви. Сјајно је Петровић у 65. минуту одузео лопту на средини кренуо је према голу Чукаричког а онда није правовремено упослио усамљеног Николића па је пропуштена велика прилика да наш тим дође до трећег поготка. Прву прилику Чукарички је створио тек у 74. минуту кад је Нђаје побегао одбрани, али је превише дриблао па му је Борјан ушао у шут и отклонио опасност. Како се ближио крај меча, Звезда је мирно приводила меч крају, а какву је партију пружио Жељко Гаврић најбоље сведоче овације кад је напуштао терен.

Црвена звезда је на дебију тренера Дејана Станковића показала снагу, квалитет и наставила поход ка трећој узастопној титулу. Наредни меч игра се на стадиону „Рајко Митић“ а ривал је 22. фебруара Војводина.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама