Fudbal Fudbal/Vesti

Stanković – Jako važna pobeda

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo zbog dobre igre svog tima i značajne pobede nad Čukaričkim u gostima.

– Dobar meč. Dobro smo ušli u utakmicu, jer kako sam zahtevao tako smo i igrali. Čestitam momcima na igri i jako važnoj pobedi. Ali, kad imaš dominaciju kao što smo imali onda smo morali da rešimo meč u prvom delu i da postignemo i treći gol. Treći penal smo promašili zaredom i to je jedina zamerka. Ne možete da dozvolite da u takvim momentima dominacije ne iskoristite dobru igru – rekao je Stanković.

Debitantski nastup na klupi je doživeo jako emotivno, navijači su mu skandirali ime i pre početka meča, a posebno na kraju.

– Imao sam pozitivnu tremu. Od igrača sam tražio samo da mi naprave lep debi i hvala im na tome. Lepo je vratiti se u srpski fudbal, imamo svoje ideje, ambicije i ciljeve. I od njih neću odustajati. Emotivno je bilo, srećan sam zbog svih. Hvala svima, ljudima iz kluba, mojim zlatnim momcima i navijačima koji su nas podržali.

Zvezda je igrala energično, autoritativno, brzo i nije dozvolila Čukaričkom da zaigra kako ume.

– Čukarički je ozbiljna ekipa, koja je prva ekipa u ligi na oduzimanju druge lopte i ofanzivnoj tranziciji. Mi smo sve uradili da im onemogućimo da igraju kako žele. Zasluženo smo dominirali i igrom dobili utakmicu.

Mladi igrači su igrali sjajno, Nikolić i Petrović su bili strelci, Gavrić je igrao odlično.

– Kad obučeš Zvezdin dres ne pita te on za godine. Nema zadovoljavanja, oni su samo pokazali da imaju kvalitet da igraju u našem klubu. Mladi igrač u Zvezdi treba da okrene teren naopačke kao što su ovi naši mladi igrači uradili. Izlazimo tek iz priprema, ne možemo da izvršimo mnogo izmena. Imamo težak raspored ali verujem u ove momke – istakao je Stanković.

Izvor: FKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama