Фудбал Фудбал/Вести

Станковић – Јако важна победа

Тренер Црвене звезде Дејан Станковић није крио задовољство због добре игре свог тима и значајне победе над Чукаричким у гостима.

– Добар меч. Добро смо ушли у утакмицу, јер како сам захтевао тако смо и играли. Честитам момцима на игри и јако важној победи. Али, кад имаш доминацију као што смо имали онда смо морали да решимо меч у првом делу и да постигнемо и трећи гол. Трећи пенал смо промашили заредом и то је једина замерка. Не можете да дозволите да у таквим моментима доминације не искористите добру игру – рекао је Станковић.

Дебитантски наступ на клупи је доживео јако емотивно, навијачи су му скандирали име и пре почетка меча, а посебно на крају.

– Имао сам позитивну трему. Од играча сам тражио само да ми направе леп деби и хвала им на томе. Лепо је вратити се у српски фудбал, имамо своје идеје, амбиције и циљеве. И од њих нећу одустајати. Емотивно је било, срећан сам због свих. Хвала свима, људима из клуба, мојим златним момцима и навијачима који су нас подржали.

Звезда је играла енергично, ауторитативно, брзо и није дозволила Чукаричком да заигра како уме.

– Чукарички је озбиљна екипа, која је прва екипа у лиги на одузимању друге лопте и офанзивној транзицији. Ми смо све урадили да им онемогућимо да играју како желе. Заслужено смо доминирали и игром добили утакмицу.

Млади играчи су играли сјајно, Николић и Петровић су били стрелци, Гаврић је играо одлично.

– Кад обучеш Звездин дрес не пита те он за године. Нема задовољавања, они су само показали да имају квалитет да играју у нашем клубу. Млади играч у Звезди треба да окрене терен наопачке као што су ови наши млади играчи урадили. Излазимо тек из припрема, не можемо да извршимо много измена. Имамо тежак распоред али верујем у ове момке – истакао је Станковић.

Извор: ФКЦЗ, званични сајт

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама