Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Zvezda ubedljiva i pored lošeg početka

Košarkaši Crvene zvezde mts plasirali su se u polufinale Kupa Radivoj Korać pošto su na startu ovogodišnjeg turnira pobedili ekipu beogradskog Radničkog rezultatom 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)

U niškoj dvorani „Čair“ najefikasniji kod crveno-belih bio je Kevin Panter sa 23 poena, dok je centar Vladimir Štimac ubacio 16 uz 8 skokova, a Dejan Davidovac 13.

Meč u Nišu obeležila je većim delom sigurna igra košarkaša Crvene zvezde izuzev prve četvrtine i još jednog vrlo lošeg ulaska u meč, u kome su ekipi sa Crvenog Krsta koju predvode dvojica iskusnih igrača sa srpskih parketa Lučić i Dunđerski, dozvolili da povede sa 21:9!

Ipak, od tog trenutka Kevin Panter je ubacio 12 vezanih poena, i uz poene Gista i Dženkinsa crveno-beli su uhvatili priključak i u drugoj četvrtini u potpunosti preuzeli kontrolu u utakmici. Gist, Dženkins i Panter ubacili su sve poene u nekoliko uvodnih minuta druge deonice, Crvena zvezda je povela 32:28, pa 35:31, i od tog trenutka zaista počela da igra kako je trebalo da igra od prvog trenutka. O tome svedoči i podatak da su crveno-beli dozvolili rivalu zbirno u celom drugom poluvremenu manje poena nego u prvoj deonici, a u tri četvrtine zbirno 39 poena, odnosno samo 11 više od cele prve četvrtine.

Pomenutom trojcu pridružili su se Davidovac, Dobrić i na prvom mestu Štimac i prednost je rasla iz minuta u minut, da bi na kraju prvog poluvremena na semaforu stajalo 60:42.

U trećoj četvrtini crveno-beli su nastavili u istom ritmu napravili seriju 15-5 i onda dozvolili rivali seriju od 8-0, nakon koje je trener Šakota zatražio tajm-aut. Urodio je plodom kapiten Lazić je vezao 7 uzastopnih poena pa je Crvena zvezda na poslednji veliki odmor otišla sa plus 29.

Ništa se značajnije nije promenilo u poslednjoj deonici, već na startu trojkom Dobrića beogradski tim je otišao na +32 i praktično tu prednost nije ispuštao i pored čestih rotacija i izmena do kraja utakmice za konačnih 107:67.

KK Crvena zvezda mts: Panter 23, L Braun 3, Davidovac 13, Beron 11, Lazić 7,Dobrić 9, Gist 11+8 sk, Jagodić Kuridža, Dženkins 4, Simanić 7, Odžo 2, Štimac 16+8sk.

Meč u dvorani SC Čair pratilo je preko 4500 gledalaca,a protivnik crveno-belima u polufinalu biće poznat nakon duela Mege i Slobode koji se igra u červtak u večernjem terminu.

Izvor: KKCZ, zvanični sajt

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama