Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда убедљива и поред лошег почетка

Кошаркаши Црвене звезде мтс пласирали су се у полуфинале Купа Радивој Кораћ пошто су на старту овогодишњег турнира победили екипу београдског Радничког резултатом 107:67 (25:28, 35:14, 24:13, 23:12)

У нишкој дворани „Чаир“ најефикаснији код црвено-белих био је Кевин Пантер са 23 поена, док је центар Владимир Штимац убацио 16 уз 8 скокова, а Дејан Давидовац 13.

Меч у Нишу обележила је већим делом сигурна игра кошаркаша Црвене звезде изузев прве четвртине и још једног врло лошег уласка у меч, у коме су екипи са Црвеног Крста коју предводе двојица искусних играча са српских паркета Лучић и Дунђерски, дозволили да поведе са 21:9!

Ипак, од тог тренутка Кевин Пантер је убацио 12 везаних поена, и уз поене Гиста и Џенкинса црвено-бели су ухватили прикључак и у другој четвртини у потпуности преузели контролу у утакмици. Гист, Џенкинс и Пантер убацили су све поене у неколико уводних минута друге деонице, Црвена звезда је повела 32:28, па 35:31, и од тог тренутка заиста почела да игра како је требало да игра од првог тренутка. О томе сведочи и податак да су црвено-бели дозволили ривалу збирно у целом другом полувремену мање поена него у првој деоници, а у три четвртине збирно 39 поена, односно само 11 више од целе прве четвртине.

Поменутом тројцу придружили су се Давидовац, Добрић и на првом месту Штимац и предност је расла из минута у минут, да би на крају првог полувремена на семафору стајало 60:42.

У трећој четвртини црвено-бели су наставили у истом ритму направили серију 15-5 и онда дозволили ривали серију од 8-0, након које је тренер Шакота затражио тајм-аут. Уродио је плодом капитен Лазић је везао 7 узастопних поена па је Црвена звезда на последњи велики одмор отишла са плус 29.

Ништа се значајније није променило у последњој деоници, већ на старту тројком Добрића београдски тим је отишао на +32 и практично ту предност није испуштао и поред честих ротација и измена до краја утакмице за коначних 107:67.

КК Црвена звезда мтс: Пантер 23, Л Браун 3, Давидовац 13, Берон 11, Лазић 7,Добрић 9, Гист 11+8 ск, Јагодић Куриџа, Џенкинс 4, Симанић 7, Оџо 2, Штимац 16+8ск.

Меч у дворани СЦ Чаир пратило је преко 4500 гледалаца,а противник црвено-белима у полуфиналу биће познат након дуела Меге и Слободе који се игра у червтак у вечерњем термину.

Извор: ККЦЗ, званични сајт

Скочи на траку са алаткама