Fudbal Fudbal/Vesti

Penaldžije iz Tiraspolja: Samopouzdanje je ključno

Izvor: SD Crvena zvezda

Hladnokrvnost, koncentracija i odlučnost u neizvesnim trenucima je ono što krasi Zvezdine omladince. Pokazali su to juče u meču protiv Šerifa, kada su svi želeli da izvode jedanaesterce, ali su na kraju to samo učinili Borisav Burmaz, Aleksa Matić, Uroš Blagojević i Stefan Mitrović i bili „hirurški“ precizni.

Odgovornost kao prvi izvođač preuzeo je kapiten Borisav Burmaz.

– Probio sam led kao kapiten i postigao pogodak. Nisam imao tremu, ali sam bio delimično iznerviran što nismo meč završili u 90 minuta. Strah sam stavio sa strane i znao sam da ću biti precizan sa bele tačke. Moram da kažem da mi je drago što sam kapiten ove ekipe i što predvodim fenomenalan tim. Nijedna ekkipa iz Srbije nije uspela da napravi ovakav rezultat, tako da smo srećni što smo prošli dalje – rekao je Burmaz.

Katić je nakon toga zaustavio jedanaesterac Česnokovu, a odgovornost je preuzeo zamenik kapitena – Aleksa Matić.

– Bio sam siguran da ću pogoditi. Već u glavi sam odredio u koju ću stranu da šutiram, namestio loptu i pogodio. Verovao sam u svakog igrača koji je šutirao penal, kao i u Katića koji je odlično branio. Mislim da je meč protiv Šerifa bio takav da smo zaista bili bolji rival, da smo dominirali na terenu i videlo se da će sve da se završi dobro po nas – ističe Matić.

Još jedna fudbaler uz Matića koji je mnogo napredovao od početka sezone je i levi bek Uroš Blagojević. Momak koji je najbolje utakmice u Crvenoj zvezdi upravo igrao u Ligi šampiona za mlade bio je siguran sa bele tačke.

– Svi smo podigli ruke kad nas je trener pitao oko izvođenja jedanaesteraca, jer verujemo u sebe. Razmišljao sam i pre utakmice šta bih radio da dođe do penala i nisam imao dilemu oko preuzimanja odgovornosti. Svi smo odigrali dobar meč i ovo je timska pobeda. Utisak je da je trebalo još pre penala da rešimo pitanje pobednika, ali može i ovako – tvrdi Blagojević.

Posle Blagojevića, odgovornost je preuzeo i drugi bek, onaj koji šparta po desnoj strani- Stefan Mitrović.

– Osećaj pre izvođenja jedanaesterca je neverovatan. To se ne dešava često i u takvim trenucima se pokazuje karakter. Uzeo sam loptu i bio sam siguran da ću pogoditi – podvlači Mitrović, a promašaj Ignjatova koji je usledio- doneo je našim biserima prolaz u osminu finala Lige šampiona za mlade.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama