Сећања Фудбал

На данашњи дан – Дејан Станковић дебитовао за Звезду

Извор: СД Црвена звезда

Пре тачно 25 година, 11. фебруара 1995. године, Дејан Станковић је дебитовао за Црвену звезду на Омладинском стадиону против ОФК Београда (2:1).

Тренер Љубомир Љупко Петровић није се устезао да на терен уместо Дејана Рамба Петковића пошаље 16-годишњег суперталентованог Дејана Станковића. Звезда је тада рођена, црвено-бели су у том 19. колу савладали “романтичаре” 2:1 и касније се окитили титулом првака, а Станковић је од првих минута у црвено-белом дресу наговестио да ће постати играч светског калибра.

Деби се не заборавља, Станковић се после данашњег тренинга јасно присетио уласка на терен.

– Када је тренер Љупко Петровић кренуо да ме убаци, чули су се повици са трибина: „Ма где ћес малог..“. У том тренутку је било 2:1 за нас, а на терену „гори“. Играо је и генерални директор Терзић ту утакмицу, баш смо причали на ту тему. Враћају се успомену и много сам срећан што сам опет овде. Много се добро осећам захваљући Звезди, захваљујући свима у Звезди и захваљујући овим златним момцима – рекао је Станковић.

Тај меч на Карабурми остао је упечатљив и Љупку Петровићу.

– Играли смо против ОФК Београда, водили смо са 2:1, али у игри није доста тога штимало како треба. Одлучио сам се да уведем Станковића 15 минута пре краја утакмице. Сећам се да су ме извиждали навијачи, који нису били задовољни што на тешком дуелу уводим младог момка. Међутим, његов први контакт с лоптом био је на око 20 метара од противничког гола, распалио је одмах ношен фудбалским резоном и уздрмао пречку. До краја меча је играо веома добро. Одмах је скренуо пажњу, његов раскошан таленат је био тако уочљив – присећао се Петровић дебитанског меча Дејан Станковића.

Занимљивост са тог дуела на Карабурми везана је за генералног директора нашег клуба Звездана Терзића који је у том сусрету носио дрес ОФК Београда и то као капитен. И на терену био сведок почетка једне велике каријере најмлађег капитена Црвене звезде.

Судбина је крајем децембра 2019. године опет спојила Терзића и Станковића али у канцеларији стадиона “Рајко Митић” где је постигнут договор о тренерском ангажману. Дејана Станковића у суботу на Бановом Брду очекује тренерски деби у Суперлиги против Чукаричког.

Скочи на траку са алаткама