Фудбал Фудбал/Најава утакмица Фудбал/Омладински погон

Омладинци допутовали у Молдавију на мегдан Шерифу

Извор: СД Црвена звезда

Јуниори Црвене звезде ће у оквиру баража Лиге шампиона за младе одмерити снаге са молдавским Шерифом, а Славољуб Ђорђевић је на пут повео 20 фудбалера који ће пред собом имати тежак изазов. Победник дуела који ће бити одигран у среду 12. фебруара од 17 часова у Тираспољу обезбедиће пролаз у осмину финала.

Омладинци Црвене звезде допутовали су у Молдавију са циљем да елиминишу Шериф и наставе феноменалну епизоду у Лиги шампиона за младе.

Упркос томе што је Црвена звезда најмлађи тим у јуниорској Лиги шампиона, Славољуб Ђорђевић је одлучио да још више подмлади екипу, па су за меч са молдавским представником прикључени Деспотовски и Милетић рођени 2003. године, као и годину дана млађи Радојевић и Лазетић. У односу на јесењи део сезоне, ту су Гутеша и Њамцуловић који су се играма у омладинцима Графичара изборили за Звездин дрес.

– Прва је утакмица у сезони после припрема и увек је она најтежа. Шериф је веома добар противник, физички јака екипа. Добро смо се припремили и очекујемо позитиван исход. Лукић и Миликић не могу да играју због картона, а ми ћемо се потрудити да њих двојица и даље у овој сезони играју у Лиги шампиона – истакао је везиста Алекса Матић.

На списку пуника су: Андрија Катић, Иван Гутеша, Стефан Митровић, Никола Савић, Давид Писар, Стефан Деспотовски, Урош Благојевић, Виктор Радојевић, Алекса Матић, Мартин Новаковић, Александар Илић, Владимир Милетић, Петар Пиплица, Андрија Радуловић, Никола Њамцуловић, Стефан Пешовић, Борисав Бурмаз, Илија Бабић, Матеја Бачанин, Марко Лазетић. У Молдавију нису отпутовали дефанзивци Александар Лукић и Мирко Миликић који због парних картона немају право да наступе у мечу против Шерифа.

Утакмица између Црвене звезде и Шерифа је на програму у среду 12. фебруара од 17 часова, а победник тог меча избориће пролаз у осмину финала. Жреб за ову рунду такмичења биће одржан 14. фебруара у Ниону, а победнике баража чекају најбољи из групне фазе; Ајакс (Холандија), Аталанта (Италија), Бајерн (Немачка), Бенфика (Португалија), Интер (Италија), Јувентус (Италија), Ливерпул (Енглеска) и Реал Мадрид (Шпанија). Уколико Црвена звезда прође, према пропозицијама, не може се састати једино са Бајерном, са којим је играла у групној фази. Мечеви осмине финала (игра се један сусрет) заказани су за 3. и 4. март.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама