Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Лоша Црвена звезда поражена у Бару

Извор: СД Црвена звезда

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су у Бару од домаћег Морнара резултатом 71:63 (20:9, 19:14, 23:15, 9:25).

У шестом поразу ове сезоне, у слабој утакмици црвено-белих, најефикаснији је био Кевин Пантер са 22 поена.

Како описати утакмицу у којој су кошаркаши Црвене звезде већ на полувремену имали двоцифрени заостатак од чак 16 поена, а на крају треће од 24? Без обзира на чињеницу да није играо Лорензо Браун (вирус), да је Давидовац био ровит (чланак) црвено-бели су поново (сада већ по неписаном правилу) ушли премекано у утакмицу и са мањком енергије, без решења у нападу, и то се видело на семафору већ после неколико минута игре. Морнар је повео 7-0 и практично од тог тренутка црвено-бели су били у резултатском заостатку који је варирао током полувремена између 10-16 поена.

Након 20 минута игре шут споља је био изузетно слаб: 13-2 за три поена уз чак 10 изгубљених лопти и само једним играчем са двоцифреним учинком Кевином Пантером који је убацио 13 поена.

У другом полувремену почело је уз 4 везана поена црвено-белих, али након тога наставило се са изузетно лошом игром кошаркаша Црвене звезде. Након полагања Добрића било је 51-36 за домаћина, али након тога гостујући тим је поново потпуно стао, а после тројке и двојке Вајтхеда и пенала Шеховића, чак и надокнадио минус из Београда од 23 поена!?

Коначно, макар на махове кошаркаши Црвене звезде одиграли су последњу деоницу, отворили је серијом 11-0 (кошеви Давидовца, две тројке Берона и двојка Гиста), а након тројке Пулена и двојке Луковића, направили још једну серију од 9-0 са три тројке Берона и Бранка Лазића.

Ипак, последња четвртина коју је екипа Црвене звезде добила резултатом 25:9 била је довољна тек да делимично поправи утисак из прве три четвртине коју су црвено-бели одиграли изузетно лоше.

На крају коначних 71:63, а у наредном колу након паузе од 20 дана (пауза због купа у Нишу и репрезентативни прозор).

КК Црвена звезда се захваљује на гостопримству домаћина у Бару, а меч је протекао у спортској атмосфери. Клуб подсећа да је ова утакмица од стране АБА лиге проглашена утакмицом високог ризика и да је регионална лига овога пута конкретним потезима и дописима пред меч, учинила све да се ова утакмица КК Црвена звезда у Црној Гори одигра и протекне у најбољем реду, за разлику од свих дешавања која су претходила мечу у Подгорици 30.12.2019. године.

Драган Шакота, тренер Црвене звезде МТС:

– Честитам противнику који је у сваком погледу био бољи. Ми нисмо успјели да успоставимо игру какву желимо и какву можемо, и испод коша и на периферији. Наши проблеми се не тичу никога, то је чињеница, требамо с тим да се боримо. Тако је то кад играш Евролигу, али све се некако догађа у лошем моменту, ево, ово је четврта утакмица у седам дана, очигледно нисмо издржали, противник је био јако мотивисан, добро је одиграо и заслужује све честитке. Одиграли су јако добро одбрану, а ми с обзиром да смо у задњи час остали без плејмејкера, јединог којег имамо, нисмо могли да организујемо напад како хоћемо и дошло је до једне конфузије која нас је коштала тог почетног резултата и велике разлике која је одредила и ток утакмице и неку психологоју коју се дуго нисмо ријешили, тек нешто у другом полувремену. Почели смо јако добро у другом полувремену, са четири-пет узастопних одбрана, али нисмо то повезали са добрим нападом, тако да је разлика и у другом полувремену остала висока. Ми смо овдје дошли са жељом и амбицијама да побиједимо, утакмица нам је била битна, али смо се много истрошили док смо дошли до овдје. То је једно, а друга ствар је што се ништа битно није промијенило, јер бисмо само били безбједнији у некој борби за трећу позицију. Сад овако како је – са три побједе кући, односно у Београду, ми смо и теоретски на тој позицији на којој бисмо били и да смо вечерас добили меч.

Црвена звезда: Пантер 22, Кузмић, Перпероглу, Давидовац 3, Лазић 5, Берон 16, Добрић 2, Гист 8, Јагодић-Куриџа, Џенкинс 2, Симанић, Штимац 5. Тренер: Драган Шакота

У 20.колу Црвена звезда дочекује Цедевиту Олимпију у хали „Александар Николић“.

Скочи на траку са алаткама