Rukomet Rukomet/Izveštaji

Železničar – Crvena zvezda 31:19 (16:6)

Izvor: SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su u Nišu od domaćeg Železničara 31:19 (16:6) u 16.kolu ARKUS lige.

I pored velike podrške koju su imali od niških zvezdaša, koji su činili većinu od 1.800 gledalaca u hali „Čair“, crveno-beli nisu uspeli da smognu snage za vrednu pobedu. Železničar je od prvog minuta bio u prednosti i na kraju slavio pobedu kojom se učvrstio na drugom mestu tabele.

Serijom od tri gola domaća ekipa je stekla vođstvo, vrlo brzo i duplirala, do 20.minuta imala +8, a na kraju prvog poluvremena i dvocifrenu razliku, posle golova Spasića i Pavlovića za 16:6. Prednost je mogla da bude i veća, ali je Dimitrije Jelić odbranio sedmerac, dok je drugi udarac sa sedam metara zaustavila prečka.

Ni u drugom poluvremenu nije bilo promena u odnosu snaga na parketu. Železničar je kontrolisao vođstvo, Zvezda mini serijom uspela da snizi dvocifren minus, ali odgovorili su istom merom izabranici Đorđa Teodorovića i na kraju ostvarili ubedljivu pobedu 31:19.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Predrag Rodić sa 6 golova, po tri puta su tresli mrežu Miloš Božović, Bogdan Utvić i Ivan Horvat.

U narednom kolu očekuje nas rukometni derbi, i vrlo važan meč za Crvenu zvezdu.

Železničar – Crvena zvezda 31:19 (16:6)

Niš, dvorana: „Čair“. Gledalaca: 1.800. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Isključenja: Železničar 12, Crvena zvezda 4 minuta. Sedmerci: Železničar 4 (2), Crvena zvezda 6 (5).

ŽELEZNIČAR: Matović, Bojan Radivojević, Milovanović 3, Ačković 1, Stanojević 6 (1), Petrović 2, Boris Radivojević 5, Milosavljević, Stošić, Spasić 5 (1), A.Stojanović 4, Jevtić 2, Potkonjak, D.Stojanović, Pavlović 3, Kocić. Trener: Đorđe Teodorović

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Jovanović 1, Horvat 3, M.Lazić, Rodić 6 (3), Vuković, Majes, Jelić, Tufegdžić 1, Utvić 3 (1), Abramović, Erić, Božović 3, Rajičević 1, Nikolić 1. Trener: Radan Rovčanin

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama