Рукомет Рукомет/Извештаји

Железничар – Црвена звезда 31:19 (16:6)

Извор: СД Црвена звезда

Рукометаши Црвене звезде поражени су у Нишу од домаћег Железничара 31:19 (16:6) у 16.колу АРКУС лиге.

И поред велике подршке коју су имали од нишких звездаша, који су чинили већину од 1.800 гледалаца у хали „Чаир“, црвено-бели нису успели да смогну снаге за вредну победу. Железничар је од првог минута био у предности и на крају славио победу којом се учврстио на другом месту табеле.

Серијом од три гола домаћа екипа је стекла вођство, врло брзо и дуплирала, до 20.минута имала +8, а на крају првог полувремена и двоцифрену разлику, после голова Спасића и Павловића за 16:6. Предност је могла да буде и већа, али је Димитрије Јелић одбранио седмерац, док је други ударац са седам метара зауставила пречка.

Ни у другом полувремену није било промена у односу снага на паркету. Железничар је контролисао вођство, Звезда мини серијом успела да снизи двоцифрен минус, али одговорили су истом мером изабраници Ђорђа Теодоровића и на крају остварили убедљиву победу 31:19.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде био је Предраг Родић са 6 голова, по три пута су тресли мрежу Милош Божовић, Богдан Утвић и Иван Хорват.

У наредном колу очекује нас рукометни дерби, и врло важан меч за Црвену звезду.

Железничар – Црвена звезда 31:19 (16:6)

Ниш, дворана: „Чаир“. Гледалаца: 1.800. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Железничар 12, Црвена звезда 4 минута. Седмерци: Железничар 4 (2), Црвена звезда 6 (5).

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Матовић, Бојан Радивојевић, Миловановић 3, Ачковић 1, Станојевић 6 (1), Петровић 2, Борис Радивојевић 5, Милосављевић, Стошић, Спасић 5 (1), А.Стојановић 4, Јевтић 2, Поткоњак, Д.Стојановић, Павловић 3, Коцић. Тренер: Ђорђе Теодоровић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић, Јовановић 1, Хорват 3, М.Лазић, Родић 6 (3), Вуковић, Мајес, Јелић, Туфегџић 1, Утвић 3 (1), Абрамовић, Ерић, Божовић 3, Рајичевић 1, Николић 1. Тренер: Радан Ровчанин

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама