Fudbal Fudbal/Vesti

Mladenović: Verujem u kvalitet omladinaca

Izvor: SD Crvena zvezda

Direktor Omladinske škole našeg kluba i proslavljeni fudblaer koji je nosio crveno-beli dres u dva navrata u karijeri- Dragan Mladenović, sumirao je utiske po završetku priprema u Linjanu u kom su našli juniori boravili 11 dana, ali i izneo očekivanja za utakmicu sa Šerifom u okviru Lige šampiona za mlade, koja je na programu 12. februara od 17 časova.

– Živeće se i posle te utakmice. Ono što treba reći deci to je da imaju pristup obavezama i utakmicama kao i do sad. Za klub bi bilo dobro da elimišemo Šerif, ali omladinci su već sad napravili ogroman uspeh, jer su prošli grupnu fazu najelitnijeg juniorskog takmičenja. Ne ide nam u prilog to što se igra samo jedna utakmica na kojoj smo gosti, ali verujem da će ekipa dati sve od sebe i ostvariti pozitivan rezultat. Ipak, prioritet nam je osvajanje Omladinske lige Srbije. Sve što se uradi u Ligi šampiona je samo dodatni bonus.

Ponosan je Mladenović zbog činjenice da su Zvezdini biseri nadigravali omladince Totenhema, Bajerna i Olimpijakosa.

– Dečaci su osvojili 11 bodova u veoma teškoj grupi i to je za poštovanje. Napravili smo iznenađenje za mnoge, ali ne i za nas. Radimo na tome da se približimo evropskim ekipama. Sve to je deo odrastanja Omladinske škole i lično bih voleo da neke nadolazeće generacije ponove ovaj uspeh. To će biti teško, jer su ciljevi postavljeni visoko, ali na nama je da radimo što predanije.

Omladinci su tokom pripremnog dela za meč sa Šerifom igrali utakmice isključivo sa seniorima

– Sama činjenica da su naši omladinci bili ravnopravni sa seniorskim ekipama, govori da je to bila dobra ideja i pravi put za nas. Rezultat je bio u drugom planu, ali i on je kada se sve sabere i oduzme bio pozitivan. Ipak, najvažnije je da su se dečaci dobro pripremili za nastavak sezone. Imali smo fenomenalne uslove u Linjanu, teren je bio blizu, dobro smo ugošćeni i sa te strane smo takođe zadovoljni.

Naši biseri su sjajnim igrama u jesenjem delu prvenstva, skrenuli pažnju na sebe.

– Cilj nam je da pravimo igrače za prvi tim Crvene zvezde, kao i fudbalere koji će jednog dana biti konkurentni u najkvalitetnijim evropskim ligama. Ove godine smo zbog Lige šampiona napravili veliki pomak, ali moramo da ostanemo na zemlji i da se ne opuštamo – podvlači Mladenović.

Naši omladinci sutra putuju u Moldaviju, a snage sa Šerifom odmeriće 12. februara od 17 časova

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama