Фудбал Фудбал/Вести

Младеновић: Верујем у квалитет омладинаца

Извор: СД Црвена звезда

Директор Омладинске школе нашег клуба и прослављени фудблаер који је носио црвено-бели дрес у два наврата у каријери- Драган Младеновић, сумирао је утиске по завршетку припрема у Лињану у ком су нашли јуниори боравили 11 дана, али и изнео очекивања за утакмицу са Шерифом у оквиру Лиге шампиона за младе, која је на програму 12. фебруара од 17 часова.

– Живеће се и после те утакмице. Оно што треба рећи деци то је да имају приступ обавезама и утакмицама као и до сад. За клуб би било добро да елимишемо Шериф, али омладинци су већ сад направили огроман успех, јер су прошли групну фазу најелитнијег јуниорског такмичења. Не иде нам у прилог то што се игра само једна утакмица на којој смо гости, али верујем да ће екипа дати све од себе и остварити позитиван резултат. Ипак, приоритет нам је освајање Омладинске лиге Србије. Све што се уради у Лиги шампиона је само додатни бонус.

Поносан је Младеновић због чињенице да су Звездини бисери надигравали омладинце Тотенхема, Бајерна и Олимпијакоса.

– Дечаци су освојили 11 бодова у веома тешкој групи и то је за поштовање. Направили смо изненађење за многе, али не и за нас. Радимо на томе да се приближимо европским екипама. Све то је део одрастања Омладинске школе и лично бих волео да неке надолазеће генерације понове овај успех. То ће бити тешко, јер су циљеви постављени високо, али на нама је да радимо што преданије.

Омладинци су током припремног дела за меч са Шерифом играли утакмице искључиво са сениорима

– Сама чињеница да су наши омладинци били равноправни са сениорским екипама, говори да је то била добра идеја и прави пут за нас. Резултат је био у другом плану, али и он је када се све сабере и одузме био позитиван. Ипак, најважније је да су се дечаци добро припремили за наставак сезоне. Имали смо феноменалне услове у Лињану, терен је био близу, добро смо угошћени и са те стране смо такође задовољни.

Наши бисери су сјајним играма у јесењем делу првенства, скренули пажњу на себе.

– Циљ нам је да правимо играче за први тим Црвене звезде, као и фудбалере који ће једног дана бити конкурентни у најквалитетнијим европским лигама. Ове године смо због Лиге шампиона направили велики помак, али морамо да останемо на земљи и да се не опуштамо – подвлачи Младеновић.

Наши омладинци сутра путују у Молдавију, а снаге са Шерифом одмериће 12. фебруара од 17 часова

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама