Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

„Vučice“ – odličan (5)

Na terenu sa veštačkom travom stadiona „Rajko Mitić“ fudbalerke Crvene zvezde odigrale su drugu pripremnu utakmicu. Na megdan „Vučicama“ izašla je ekipa lazarevačke Kolubare, ekipa koja je jeseni deo takmičenja u Prvoj ligi Srbije (drugi rang takmičenja) okončala bez poraza, a sa skorom od osam pobeda i samo jednim remijem deli čelnu poziciju sa ekipom TSC-a iz Kanjiže.

ŽFK Crvena zvezda : ŽFK Kolubara Lazarevac 5:0 (3:0)

Šef stručnog štaba Slaviša Čula uz asistenciju legendarnog Bore Raduke čoveka koji je ušao u istoriju kluba kao najzaslužniji za jedini trofej koji je osvojen 2018. godine na teren su izveli očekivani sastav shodno činjenici da nekolicina igračica i dalje ima problema sa povredama. Na golu se nalazila jedna od najboljih srpskih golmanki Sara Cetinja. Tandem centralnih bekova činile su nedavno pristigla Nikoleta Nikolić i Jovana Miladinović, a bekovske pozicije pokrivale su Ana Šćepanović i Anđela Krstić. Tri u veznom redu bile su rezervisane za Margitu VasovićAndrijanu Trišić i Aleksandru Savanović. Po krilnim pozicijama dejstvovale su Neli Mbape desno i Jovana Aranđelović levo, dok je u špicu napada svoje mesto zauzela Mirela Tenkov.

Od samog starta crveno-bele su uspostavile potpunu terensku dominaciju. Gotovo da se kompletno prvo poluvreme igralo isključivo na polovini lazarevačke ekipe, a kao rezultat takve igre ređale su se i šanse devojaka u crveno-belim dresevima. Za razliku od prošlonedeljnog susreta sa vršačkim OFK Banatom evidentno je bilo da su sve linije tima znatno uigranije, pa je i završni pas koji je toliko nedostajao protiv Vrščanki danas bio na zavidnom nivou. Golovima Jovane Aranđelović, Neli Mbape i Aleksandre Savanović „Vučice“ su prvi deo igre okončale rezultatom 3:0, a da je bilo samo malo više spretnosti i mirnoće u završnicama akcija, barem još tri lopte su mogle da završe iza leđa golmanke Kolubare.

U nastavku igre slika na terenu se nije mnogo promenila. Lazarevčanke su uspele da uspostave koliku toliku ravnotežu na terenu, ali je bilo evidentno da je kvalitet na strani naših devojaka. Pokušale su gošće u par navrata da ugroze mrežu Jovane Petrović koja je zamenila na golu Saru Cetinju, ali su golovi ipak viđeni na drugoj strani. Mora se priznati da su crveno-bele ponovo propustile nekoliko izglednih prilika. Ipak, Jovana Aranđelović se još dva puta upisala u listu strelaca čime je došča do het-trika, a „Vučice“ do ubedljive pobede od 5:0.

Treba napomenuti da su tokom susreta sa Kolubarom priliku da zaigraju u crveno-belom dresu dobile i tri devojke koje su najnovija pojačanja našeg kluba. Jovana Agbaba je nakon gotovo pune dve godine i susreta protiv ekipe ŽFK Rad (odigrane 18. marta 2018.; rezultat 15:0) ponovo ponela crveno-beli dres, a po prvi put u seniorskom sastavu naše ekipe našle su se i Anđela Popović i Aleksandra Bajić. Ipak, o njihovom kvalitetu i budućem doprinosu igrama našeg kluba nećemo suditi nakon dvadesetak minuta igre tokom današnjeg meča. Njih tri moraju da se uigraju sa ekipom i pronađu svoja mesta u sastavu.

Za kraj, evidentno je da je kompletna ekipa danas mnogo bolje izgledala na terenu u odnosu na prošlonedeljni susret. Stručnom štabu ostaje još dve nedelje priprema do nastavka šampionata, a svakako će prava slika aktuelnog sastava biti viđena naredne nedelje 16. februara kada će „Vučice“ ugostiti tradicionalnog protivnika u pripremnom periodu ekipu ŽNK Osijek.

Takođe, mora se napomenuti da se uskoro očekuje da se na teren nakon povreda vrate reprezentativka Jovana StojanovićNikolina Milović i Jelena Mančić čime će svakako ekipa dobiti na kvalitetu i širini rostera, dok će svi u klubu još izvesno vreme morati da čekaju na povratak Katarine ĐorđevićTijane Đorđević i Sare Savanović.

Izvor (foto): mojacrvenazvezda.net

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama