Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

„Вучице“ – одличан (5)

На терену са вештачком травом стадиона „Рајко Митић“ фудбалерке Црвене звезде одиграле су другу припремну утакмицу. На мегдан „Вучицама“ изашла је екипа лазаревачке Колубаре, екипа која је јесени део такмичења у Првој лиги Србије (други ранг такмичења) окончала без пораза, а са скором од осам победа и само једним ремијем дели челну позицију са екипом ТСЦ-а из Кањиже.

ЖФК Црвена звезда : ЖФК Колубара Лазаревац 5:0 (3:0)

Шеф стручног штаба Славиша Чула уз асистенцију легендарног Боре Радуке човека који је ушао у историју клуба као најзаслужнији за једини трофеј који је освојен 2018. године на терен су извели очекивани састав сходно чињеници да неколицина играчица и даље има проблема са повредама. На голу се налазила једна од најбољих српских голманки Сара Цетиња. Тандем централних бекова чиниле су недавно пристигла Николета Николић и Јована Миладиновић, а бековске позиције покривале су Ана Шћепановић и Анђела Крстић. Три у везном реду биле су резервисане за Маргиту ВасовићАндријану Тришић и Александру Савановић. По крилним позицијама дејствовале су Нели Мбапе десно и Јована Аранђеловић лево, док је у шпицу напада своје место заузела Мирела Тенков.

Од самог старта црвено-беле су успоставиле потпуну теренску доминацију. Готово да се комплетно прво полувреме играло искључиво на половини лазаревачке екипе, а као резултат такве игре ређале су се и шансе девојака у црвено-белим дресевима. За разлику од прошлонедељног сусрета са вршачким ОФК Банатом евидентно је било да су све линије тима знатно уиграније, па је и завршни пас који је толико недостајао против Вршчанки данас био на завидном нивоу. Головима Јоване Аранђеловић, Нели Мбапе и Александре Савановић „Вучице“ су први део игре окончале резултатом 3:0, а да је било само мало више спретности и мирноће у завршницама акција, барем још три лопте су могле да заврше иза леђа голманке Колубаре.

У наставку игре слика на терену се није много променила. Лазаревчанке су успеле да успоставе колику толику равнотежу на терену, али је било евидентно да је квалитет на страни наших девојака. Покушале су гошће у пар наврата да угрозе мрежу Јоване Петровић која је заменила на голу Сару Цетињу, али су голови ипак виђени на другој страни. Мора се признати да су црвено-беле поново пропустиле неколико изгледних прилика. Ипак, Јована Аранђеловић се још два пута уписала у листу стрелаца чиме је дошча до хет-трика, а „Вучице“ до убедљиве победе од 5:0.

Треба напоменути да су током сусрета са Колубаром прилику да заиграју у црвено-белом дресу добиле и три девојке које су најновија појачања нашег клуба. Јована Агбаба је након готово пуне две године и сусрета против екипе ЖФК Рад (одигране 18. марта 2018.; резултат 15:0) поново понела црвено-бели дрес, а по први пут у сениорском саставу наше екипе нашле су се и Анђела Поповић и Александра Бајић. Ипак, о њиховом квалитету и будућем доприносу играма нашег клуба нећемо судити након двадесетак минута игре током данашњег меча. Њих три морају да се уиграју са екипом и пронађу своја места у саставу.

За крај, евидентно је да је комплетна екипа данас много боље изгледала на терену у односу на прошлонедељни сусрет. Стручном штабу остаје још две недеље припрема до наставка шампионата, а свакако ће права слика актуелног састава бити виђена наредне недеље 16. фебруара када ће „Вучице“ угостити традиционалног противника у припремном периоду екипу ЖНК Осијек.

Такође, мора се напоменути да се ускоро очекује да се на терен након повреда врате репрезентативка Јована СтојановићНиколина Миловић и Јелена Манчић чиме ће свакако екипа добити на квалитету и ширини ростера, док ће сви у клубу још извесно време морати да чекају на повратак Катарине ЂорђевићТијане Ђорђевић и Саре Савановић.

Извор (фото): мојацрвеназвезда.нет

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама