Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice

Zvezdine dame slavile na Banjici

Izvor: SD Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde su na Banjici u utakmici 17. kola Superlige savladale Klek-Zrenjanin sa 3:1 (22:25, 26:24, 25:22, 25:21)

Agilne Klečanke su veoma motivisano ušle u meč i povele sa 4:1. Početnu prednost nisu ispuštale ni u daljem toku utakmice. Savovićeva se naročito isticala u napadu, a libero Bogdanović je uvek bila na pravom mestu i hvatala većinu smečeva zvezdinih odbojkašica. Na rezultatu 17:11 za gošće, Vladisavljev je reagovao standardnom izmenom: Đorđevićevu i Ašonju su zamenile Taubner i Simić. Energična Simićeva je unela živost u igru svoje ekipe, ali se pokazalo da je prednost Klečanki bila nedostižna i set je završen na 25:22 za gostujući tim.

Simić i Taubner su zaigrale u početnoj postavi Zvezde u drugom setu. Blokersku dijagonalu su činile Delić i oporavljena Vučićević. Treba napomenuti da Božica Marković večeras nije bila u sastavu zbog zdravstvenih problema. Ovoga puta se situacija promenila u korist crveno belih. Zvezdine devojke su zaigrale mnogo sigurnije, pa je trener gostujuće ekipe na 11:4 za Zvezdu napravio izmenu primača. Vojnić-Purčar je ušla umesto Miljevićeve, što nije dovelo do promene rezultata. Zvezda je stigla do ubedljivih 16:8. Pri rezultatu 18:13 za Crvenu zvezdu, trener Vladisavljev je odlučio da uvede u igru dijagonalu Đorđević-Ašonja. Gošće su se sa tri uspešne akcije približile na dva poena pri rezultatu 19:17 i to je najavilo rezultatski neizvesnu završnicu. Do 22:18 je Zvezda došla blokovima Ašonje i Delićeve, a Vladisavljev je zatim uveo Simićevu i Taubner. Iako je Zvezda prva došla do set lopte na 24:22, gošće se nisu predavale. Drugi set je završen na razliku (26:24 za Crvenu zvezdu) blokom Simićeve.

Poigrale su se zvezdine devojke živcima svojih navijača i u nastavku utakmice. Do sredine seta su gošće stalno bile u blagoj prednosti, a onda je Delićeva sa tri as servisa donela svojoj ekipi prednost od 16:12. Ovim je izgleda pokrenula saigračice, pa je i Milunovićeva postigla tri poena za 22:15. Uprkos tome što su gošće zatim imale period dobre igre, dalje od dvadeset drugog poena u ovom setu nisu mogle.

U, ispostaviće se, poslednjem setu Vladisavljev se odlučio za Simić i Ašonju kao startere. Do polovine seta se igralo na poen, da bise Zvezda konačno odlepila na 18:15. Zvezda je ovu prednost održavala do same završnice. Delićeva je imala nekoliko sjajnih blokova. Simićeva nije dozvoljavala saigračicama opuštanje, a za nju nije postojala izgubljena lopta. Završna dva poena pripala su korektoru Crvene zvezde, Anji Ašonji.

Crvena zvezda večeras nije plenila igrom, ali je osvojila tri značajna boda.

U narednom kolu zvezdine devojke će gostovati ekipi Vizure u gradskom derbiju 18. kola.

CRVENA ZVEZDA – KLEK-ZRENJANIN 3:1 (22:25, 26:24, 25:22, 25:21)

Beograd, dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 200. Sudije: Jovana Vuković i Miloš Rakićević.

CRVENA ZVEZDA: Taubner 7, Stepanović (libero), Jeković , Simić 3 , Milunović 19 , Đorđević , Ašonja 6, Tasić 23, Delić 8, Vučićević 4. Nisu igrale: Cvetković ,Stanković (libero), Adžić i Vidojević. Trener: Aleksandar Vladisavljev

KLEK-ZRENJANIN: Jelovac, Miljević M., Džamić, Bogdanović (Libero), Deurić, Savović, Miljević T., Raonić, Palović, Praštalo, Kazimirović, Vojnić-Purčar. Nijsu igrale: Zubac, Raonić, Pavlović, Praštalo i Vuletić. Trener: Zoran Pavlović

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama